Huvee

 

 

Als het aan gemeente Noordoostpolder ligt, is er geen twijfel. Huvee Meubels uit Emmeloord verdient zonder meer de Participatiepenning 2018. Huvee maakt houten meubels op maat en heeft al jaren twee kandidaten met een grote afstand tot de arbeidsmarkt in vaste dienst. Wethouder Hennie Bogaards: “Huvee is uniek in hoe ze ondernemen. Van de vijf mensen, zijn er twee uit de Banenafspraak.”

 

Participatiepenning 2018
De penning gaat naar een bedrijf dat een mooi voorbeeld is voor Flevoland als het gaat om kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bogaards: “Dit familiebedrijf organiseert het werk rond de twee medewerkers en geeft hen de kans volop mee te draaien in een reguliere baan. Een beter voorbeeld kan ik niet bedenken.”

 

Huvee

Huvee is een klein bedrijf, dat gerund wordt door het echtpaar Huver. Samen met de twee kandidaten uit de Banenafspraak en een algemene medewerker, maakt dit bedrijf houten meubelen op maat. Door het werk op te delen in kleine taken, kandidaten heldere opdrachten te geven en rust te creëren, draagt iedereen bij naar vermogen. Bogaards: “En zelfs daarnaast weet het bedrijf nog tijd vrij te maken voor stagiaires.”

 

 

Cookie-instellingen