De Basisz

Stichting de Basisz is al ruim 10 jaar (sinds 13 juni 2007) actief op het gebied van de inclusieve arbeidsmarkt/het bieden van kansen aan mensen met een arbeidsbeperking in de ruimste zin van het woord. Ze kijken er eerlijk gezegd ook anders naar: waar zit jouw kracht, wat kan je wel? Wie heeft er eigenlijk geen arbeidsbeperking, zijn er wel mensen die alles kunnen? Primair doet de Basisz dit uiteraard voor de ‘deelnemers’, maar zeker ook voor vrijwilligers en voor het eigen personeel in loondienst.

Op de foto wethouder Egge Jan de Jonge geflankeerd door Corine Kroon (links) en Martine Kruider.

Wethouder Egge Jan de Jonge: “Voor Zeewolde is dit jaar de Stichting de Basisz genomineerd. De Basisz is al jarenlang actief in het gebied tussen onderwijs en werkgevers, dat maakt ze uniek. Zij helpen (jonge) mensen die een baan zoeken en daarbij wat begeleiding kunnen gebruiken.

In de kringloopwinkel van de Basisz werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, om te wennen aan het arbeidsproces. Door het werk, voor en achter de schermen, leren de werknemers welke kwaliteiten ze hebben en hoe ze hun talenten kunnen inzetten. De Basisz werkt met betaalde werknemers  en vrijwilligers. De betaalde krachten krijgen vaak een tijdelijk contract en kunnen zo weer een stap maken in de maatschappij. De Basisz begeleidt ook bedrijven en hun werknemer als er een werknemer met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst wordt genomen.

Wat Stichting de Basisz bijzonder maakt is dat zij alle facetten van hun kringloopwinkel en hun netwerk gebruiken om jongeren kansen te bieden mee te doen in de maatschappij. Jongeren kunnen – ongeacht hun achtergrond – instromen en krijgen een passende werkplek in de kringloopwinkel. Het maakt niet uit wat de achtergrond van de jongere is, de focus ligt op het creëren van kansen voor de toekomst. 

www.basisz.org 

Cookie-instellingen