Communicatiemensen Flevoland bijgepraat over inclusieve arbeidsmarkt

18-07-2017 1461 keer bekeken 0 reacties

Op donderdag 13 juli waren zo’n twintig communicatieprofessionals van het Communicatieplatform Flevoland te gast bij Participatiepenning winnaar KFC Lelystad om bijgepraat te worden over de inclusieve arbeidsmarkt.

De communicatiemensen van het Communicatieplatform Flevoland werden door Onno Vermooten, directeur van het Werkbedrijf Lelystad, geïnformeerd over de Participatiewet en de inclusieve arbeidsmarkt die daaruit voortvloeit. In de uitnodiging aangekondigd als de Evangelist van de Inclusieve Arbeidsmarkt, maakte hij de verwachtingen waar door de aanwezigen de nodige eye-openers te bieden.

Velen waren zichtbaar onder indruk van Johan Tijink, eigenaar van KFC Lelystad, die zijn visie gaf over sociaal ondernemerschap. Zijn gepassioneerde verhaal toonde treffend aan dat werkgevers veel kunnen betekenen voor mensen met een afstand tot een betaalde baan. “Bij KFC Lelystad werken ruim zeventig mensen”, zei  Johan Tijink, onder hen bevinden zich mensen die geen kansen hadden op de reguliere arbeidsmarkt, maar wél bij KFC. Johan: “Mensen zijn mijn passie.Het creëren van kansen voor iedereen binnen mijn team is wat ik doe. Dát onderscheidt ons van anderen en staat aan de basis van het succes van KFC.” Na afloop van de presentaties werden er nog vele vragen gesteld en ervaringen en ideeën uitgewisseld. Eén deelnemer vatte het samen: “Ik kreeg een brok in mijn keel, toen we werden voorgesteld aan een statushouder uit Eritrea. Tegen de achtergrond van zijn aangrijpende verhaal voelde ik mij trots op werkgevers zoals Johan Tijink die zich met passie voor deze mensen inzetten.”

Foto:  Velen waren zichtbaar onder indruk van Johan Tijink, eigenaar van KFC Lelystad, die zijn visie gaf over sociaal ondernemerschap. 

Cookie-instellingen