Drukke Haringparty in teken van Banenafspraak

27-06-2017 1520 keer bekeken 0 reacties

Op vrijdag 23 juni kwamen zo’n 300 werkgevers en bestuurders uit heel Flevoland bij restaurant Taverne op Urk bijeen voor de jaarlijkse Flevopenningen Haringparty.

De haringparty was een vervolg op het geslaagde Flevopenningen Ondernemersgala dat eerder dit jaar eveneens up Urk werd georganiseerd. De party is een initiatief van De Stichting Flevopenningen in samenwerking met VNO-NCW Flevoland en werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Urk en Flevoland Werkt! waarin Flevolandse gemeenten en de sociale partners samenwerken om de Banenafspraak in Flevoland te realiseren. Dit keer was de Haringparty tevens de afsluiting van de jaarlijkse Flevomeeting van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), die dit jaar op Urk werd gehouden.

 

Ondernemers en bestuurder genoten op het terras van De Taverne in de haven van Urk van lekkere vette haring. Zij deden dat rond het centrale thema van de Banenafspraak. In zijn woord tot de aanwezigen benadrukte burgemeester Pieter van Maaren namens de gemeente Urk - als gastheer en als deelnemer in Flevoland Werkt! - het belang van de inclusieve maatschappij waarin plaats is voor iedereen. Hij toonde zich verheugd zoveel werkgevers aan te treffen op een bijeenkomst waarin het creëren van werk voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt centraal staat.

 

Ook Hajé de Jager, voorzitter van VNO-NCW Flevoland, noemde in zijn speech de Banenafspraak om mensen met een arbeidsbeperking een plek te bieden op de arbeidsmarkt. Hij zei dat het Flevolandse bedrijfsleven het goed doet, de doelstelling van 400 extra banen tot en met 2016 is met 472 ruimschoots gehaald. De Jager pleitte voor een verbreding van de doelgroep van de Banenafspraak zodat er in de toekomst voor meer mensen een passende baan kan worden gecreëerd.

 

0  reacties

Cookie-instellingen