VNO-NCW organiseert workshops op maat

08-06-2017 822 keer bekeken 0 reacties

Voor iedere branche organiseert ‘Op naar de 100.000 banen’ workshops op maat. In de workshops ontmoeten geïnteresseerde werkgevers elkaar en krijgen ze antwoord op hun vragen van experts op het gebied van de arbeidsmarkt.

Werkgevers die mensen met een beperking aan willen nemen, hebben vaak behoefte aan tips en begeleiding. Speciaal voor branches organiseert ‘Op naar de 100.000 banen’ workshops om leden op weg te helpen. Met een concreet stappenplan en gerichte praktijkinformatie kunnen ondernemers aan de slag met de Banenafspraak.

Online is op verschillende plaatsen informatie te vinden, bijvoorbeeld ook in de toolkit op deze website. Maar directeuren, leidinggevenden en HR-medewerkers hebben vaak nog vragen die ze het liefst meteen aan een ervaringsdeskundige willen stellen. In de workshops ontmoeten geïnteresseerde werkgevers elkaar en krijgen ze antwoord op hun vragen van experts op het gebied van de arbeidsmarkt.

Stappenplan

De bijeenkomsten bestaan uit twee delen. Na een korte inleiding wordt tijdens het eerste deel informatie gegeven over de Banenafspraak aan de hand van een concreet stappenplan. Zo wordt samen gekeken naar de achtergrond van de Banenafspraak en de route die werkgevers kunnen doorlopen om kandidaten met een arbeidsbeperking aan te nemen. In het tweede gedeelte wordt gekeken naar de praktijk van alledag. Daarbij gaan werkgevers in gesprek met bemiddelaars uit hun eigen omgeving, van gemeente, UWV of WSP. Het doel hiervan is om vraag en aanbod samen te brengen en te kijken of er bepaalde ‘hobbels’ geïdentificeerd kunnen worden die wellicht ter plekke op te lossen zijn.

Kringloop en uitzendbranche al van start

Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) heeft begin dit jaar als eerste een workshop georganiseerd, en met succes. Er volgen daarom nog twee bijeenkomsten over de banenafspraak met als titel ‘Kringloopbedrijven maken er werk van’. Op 31 mei in Ede bij Restore en op 13 juni in Lelystad bij Het Goed. Daarnaast is er op 19 mei een workshop gehouden voor leden van de ABU en NBBU; een bijzondere bijeenkomst, omdat de uitzendbureaus zowel optreden als arbeidsbemiddelaars als zelf werkgever zijn.

Op maat voor elke branche

Op naar de 100.000 banen kan deze workshops voor elke branche op maat organiseren. De praktijkvoorbeelden zijn afgestemd op de branche en als er in de branche bijzondere vragen spelen gaan we daarop in. De workshops zijn voor brancheorganisaties kosteloos, wij vragen hen wel om voor voldoende deelnemers te zorgen. Ook regionaal kunnen bijeenkomsten worden georganiseerd voor groepen ondernemers uit bepaalde sectoren of branches.

Meer weten? Neem contact op met Martine Schuijer via schuijer@vnoncw-mkb.nl.

0  reacties

Cookie-instellingen