Participatiepenning 2017 naar KFC Lelystad

20-05-2017 3586 keer bekeken 0 reacties

​​​​​​​Restaurant KFC uit Lelystad heeft vrijdag 19 mei tijdens het Flevopenningen Ondernemersgala op Urk de Participatiepenning gewonnen. De penning wordt door Flevoland Werkt! uitgereikt aan een maatschappelijke onderneming of instelling die uitblinkt op het terrein van de Participatiewet.

De Participatiepenning 2017 werd uitgereikt door de Almeerse wethouder Froukje de Jonge voorzitter van het Regionaal Werkbedrijf dat onder het motto Flevoland Werkt! initiatieven neemt om de Banenafspraak in Flevoland te realiseren.

Fotobijschrift: Een trotse Johan Tijink (tweede van links) tijdens de prijsuitreiking. Verder op de foto, vlnr: Monique Doppenberg (KFC); Efrem, vluchteling uit Eritrea; Froukje de Jonge (Flevoland Werkt!) en Flevopenningen presentatrice Anita Witzier (Foto: Wierd)

Voor deze tweede editie van de Flevolandse Participatiepenning waren naast KFC (Kentucky Fried Chicken) genomineerd: de Stichting Thuiszorg De Versterking (Almere), Recreatieboerderij De Sternhof (Zeewolde);  Zuidberg Frontline Systems (Ens), AB Tuinstyling (Urk) en Vereecken Fruit (Dronten).  Zij hebben zich allen op bijzondere wijze ingezet om (meer) banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat is ook het doel van de Banenafspraak tussen de sociale partners en het kabinet. De ambitie is om in 2026 125.000 extra banen te realiseren in Nederland. Voor Flevoland betekent dit 644 extra banen in 2017, waarvan 412 banen bij het bedrijfsleven en 232 bij de overheid. De jury, bestaande uit wethouders uit de deelnemende gemeenten, en vertegenwoordigers van VNO-NCW, UWV en de vakverenigingen FNV en CNV, heeft alle genomineerde bedrijven  tijdens een ééndaagse jurytour bezocht en kwam tot het besluit dat de Participatiepenning 2017 wegens de geleverde excellente prestaties dit jaar naar het Lelystadse Restaurant KFC  gaat.

Verantwoordelijk voor de succesvolle Lelystadse KFC-vestiging is franchisepartner Johan Tijink. De gedreven ondernemer toonde zich zeer verheugd met de beloning voor zijn inzet. Johan Tijink  is ervan overtuigd dat het belangrijk is om als onderneming maatschappelijk betrokken te zijn. Hij weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om leren en werken te combineren. Daardoor kan iedereen het beste uit zichzelf halen, het verschil maken en plezier hebben. Tijink’s levensmotto is “geloof in mensen, zonder uitzondering”. Daarmee draagt hij actief bij aan de inclusieve arbeidsmarkt, waarin plek is voor iedereen.

vlnr: Zeferu Atobrhan Fisehaye, Redouane Benaissa,  Beraki Gebreslassie Weldegebreal,  Monique Doppenberg,  Jenkini Brunswijk en Felicity Zallandt

Team KFC, vlnr:  Zeferu Atobrhan Fisehaye, Redouane Benaissa, Beraki Gebreslassie Weldegebreal,  Monique Doppenberg, Jenkini Brunswijk en Felicity Zallandt

Johan Tijink: “Ik kies er bewust voor om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. Mensen op weg helpen en hen aan een nieuw bestaan helpen, dát is mijn ding!” Vier jaar terug deed Johan de eerste ervaringen op met het werken met het Werkbedrijf Lelystad. Nu heeft KFC een medewerker vanuit de Banenafspraak in dienst, is er een medewerker vanuit de bijstand in dienst genomen en zijn er inmiddels vijf statushouders aan de slag. “Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben hulp nodig, ze willen hun leven terug: weg uit de sleur, nieuwe sociale contacten opdoen”, zegt een gepassioneerde Tijink, die in 2013 de vestiging van KFC in Lelystad opende. Het restaurant biedt inmiddels werk aan 80 mensen, zowel parttime als fulltime.

 

 

0  reacties

Cookie-instellingen