Lelystad Airport biedt werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

09-05-2017 1206 keer bekeken 0 reacties

In het kader van ‘social return’ spant Lelystad Airport zich in om de werknemers op de luchthaven een afspiegeling van de maatschappij te laten zijn.

In het najaar van 2015 zijn de directie van Lelystad Airport en Werkbedrijf Lelystad een partnership aangegaan. Doel hiervan is in de ontwikkeling van de Flevolandse luchthaven waar mogelijk kansen te bieden aan lokale arbeidskrachten met een afstand tot de arbeidsmarkt. Inmiddels zijn de drie eerste kandidaten aan de slag gegaan onder de vleugels van Dura Vermeer. Het gaat om een projectsecretaresse en twee poortwachters. Dit is het resultaat van goede samenwerking tussen bouwbedrijf Dura Vermeer, luchthaven Lelystad Airport, Ampliar Uitzendbureau en Werkbedrijf Lelystad.

Onno Vermooten, directeur van Werkbedrijf Lelystad is blij met deze ontwikkeling. ‘Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat de ontwikkeling en groei van Lelystad Airport extra werkgelegenheid oplevert. Toch is het opmerkelijk dat in zo’n vroeg stadium al drie kandidaten via Werkbedrijf Lelystad een contract hebben gekregen.’

In het kader van ‘social return’ zal Lelystad Airport zich inspannen om de werknemers op de luchthaven een afspiegeling te laten zijn van de maatschappij waarbij expliciet kansen worden geboden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast een gebalanceerde opbouw van haar eigen medewerkersbestand verwacht Lelystad Airport dit ook van haar (onder)aannemers.

Werkbedrijf Lelystad is het re-integratiebedrijf van de gemeente Lelystad. Dit bedrijf begeleidt langdurig werklozen naar werk en bevordert de toegang tot de arbeidsmarkt voor diegenen die in de toegang tot de arbeidsmarkt worden belemmerd. Een bedrijvennetwerk, gemeentelijk werk en Concern voor Werk worden ingezet om werklozen de kans te bieden werkervaring op te laten doen.

0  reacties

Cookie-instellingen