Tweede locatie Participatiefabriek geopend

31-03-2017 1992 keer bekeken 0 reacties

Wethouder Froukje de Jonge opende op 30 maart 2017 de tweede Participatiefabriek in buurtcentrum ’t Kardoes in Staatsliedenwijk in Almere. In deze tweede Participatiefabriek ligt de focus op de begeleiding van statushouders naar werk.

Op de foto vlnr: Andraws Abualwiy uit Syrië, Ineke van Galen projectleider van de Participatiefabriek en Froukje de Jonge, wethouder Participatie, Werk en Inkomen. Geheel links kijkt Inez uit Syrië toe.

Dat betekent extra aandacht voor het beheersen van de Nederlandse taal en hoe te solliciteren op de Nederlandse arbeidsmarkt. Daarnaast richt deze tweede Participatiefabriek zich op werkzoekenden van 45-jaar en ouder.Het bijzondere aan de Participatiefabriek is dat de deelnemers samen een buurtcentrum runnen. Dat doen zij volgens het leermeester-gezelprincipe: Kansrijke werkzoekenden zijn leermeester en begeleiden werkzoekenden die een grotere afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Zo werken zij aan hun eigen loopbaan én zetten zij zich in voor de samenleving en de wijk waar de Participatiefabriek is gevestigd.

De Participatiefabriek is een werkervaringsproject dat deel uitmaakt van welzijnsorganisatie De Schoor en nauw samenwerkt met de gemeente Almere. De uitbreiding komt er, omdat de Participatiefabriek de afgelopen jaren heeft bewezen effectief te zijn in het laten uitstromen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk.

Wethouder Froukje de Jonge: "Iedereen heeft recht op een kans op een baan en het recht om mee te doen in de maatschappij. Het hebben van werk is het beste medicijn voor veel problemen. Het vergroot de sociale contacten en de eigenwaarde van mensen en het biedt inkomsten om zelfstandig van te leven. De werkwijze van de Participatiefabriek is dat mensen samenwerken om dit doel te bereiken. Dat sluit mooi aan op ons motto dat we het in Almere zelf doen, zélf aan de slag gaan om onze doelen te bereiken, maar zeker niet alleen. De participatiefabriek is een prachtige uitwerking daarvan met goede resultaten."

 

0  reacties

Cookie-instellingen