Jury bezoekt de zes genomineerden Participatiepenning

27-03-2017 1496 keer bekeken 0 reacties

Op 22 maart heeft de jury van de Participatiepenning 2017 de zes genomineerden voor deze onderscheiding bezocht. Het gezelschap bestaande uit wethouders uit de deelnemende gemeenten, en vertegenwoordigers van VNO-NCW, UWV en de vakverenigingen FNV en CNV, trok per touringcar door de provincie.

De kandidaten voor de Participatiepenning 2017 zijn maatschappelijk betrokken bedrijven die zich het afgelopen jaar in het kader van de Participatiewet hebben ingespannen voor de inclusieve arbeidsmarkt.  De genomineerden voor de Participatiepenning 2017 zijn:  Stichting Thuiszorg De Versterking (Almere), Recreatieboerderij De Sternhof (Zeewolde); Restaurant KFC (Lelystad),  Zuidberg Frontline Systems (Ens), AB Tuinstyling (Urk) en Vereecken Fruit (Dronten).

De rondgang langs de bedrijven begon in Almere. Telkens voorafgaande aan een bedrijfsbezoek en nog in de bus hield de wethouder uit de gemeente van de genomineerde een pleidooi met daarin de belangrijkste argumenten voor de nominatie. Na aankomst kregen alle genomineerden 30 minuten de tijd om hun verhaal te houden. De één toonde een PowerPoint presentatie met uitvoerige uitleg, de ander vertelde openhartig over zijn levensverhaal en motivatie. Een genomineerde zei dat zijn inspanningen de normaalste zaak zijn die geen ophef nodig hebben, terwijl een ander juist vol passie en overgave vertelde wat hij had bereikt. Allen hadden ze dezelfde drijfveer: een ander helpen aan een zelfstandig en zinvol bestaan.  In alle opzichten zijn de zes genomineerden daarin geslaagd.

De Participatie Jurytour 2017 begon in Almere, via Zeewolde naar Dronten en vandaar naar Lelystad en Urk om in Ens te eindigen. “Zes bedrijven op één dag bezoeken is een hele opgaaf”, erkende organisator Stephan van Iperen van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland. “Maar het is ons gelukt om aan het eind van de dag – in de vroege avond – de stembiljetten van de jury te overhandigen aan notaris Mr. Jeroen van der Weele van Hak & Rein Vos juridisch adviseurs en notarissen te Lelystad.” De winnaar wordt op 19 mei tijdens het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen op Urk bekendgemaakt.      

 

 

0  reacties

Cookie-instellingen