Succes verhaal: Almeerse Participatiefabriek heeft tweede locatie

17-01-2017 841 keer bekeken 0 reacties

Welzijnsstichting De Schoor opent in maart een tweede participatiefabriek in Het Kardoes aan de J.G. Suurhoffstraat 45 in De Staatsliedenwijk te Almere.

De focus komt te liggen op asielzoekers met een verblijfsvergunning en 45-plussers. De Participatiefabriek is een werkervaringsproject van De Schoor en de gemeente Almere. Het doel is om langdurig werklozen aan een baan te helpen.

In december 2016 werd er al groen licht gegeven voor de tweede Participatiefabriek wegens het grote succes van het in maart 2014 gestarte project in Buurtcentrum Het Boegbeeld. Met de uitbreiding kunnen mensen op de wachtlijst eerder worden geholpen. Voorts wil de gemeente dat het project ook beschikbaar is voor statushouders.  

De Participatiefabriek richt zich op werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarbij wordt het talent van de deelnemers als uitgangspunt genomen. Werkzoekenden vinden bij de Participatiefabriek een plek waar ze hun talent kunnen gebruiken en ontplooien. De deelnemers van de Participatiefabriek zetten hun talent in voor activiteiten die er worden georganiseerd in de Literatuurwijk -  waarin het Buurtcentrum Het Boegbeeld is gevestigd -  en elders in Almere. Hierdoor komen de werkzoekenden weer in hun kracht te staan en vergroten zij zodoende niet alleen hun netwerk maar gelijktijdig ook hun kans op het vinden van betaald werk.

Foto: Nordine Maachi/Participatiebriek

0  reacties

Cookie-instellingen