Kunstcongres podium voor creatievelingen met arbeidsbeperking

01-03-2017 1564 keer bekeken 0 reacties

Op maandag 27 maart 2017 vindt in Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) in Almere het Kunstcongres Midden plaats. Het is een dag voor beeldende kunstenaars met een arbeidsbeperking, die woonachtig zijn in Noord-Holland-Noord, Groot Amsterdam, Gooi en Vechtstreek, Amersfoort, Utrecht en Flevoland.

Het doel van het Kunstcongres is participatie en talentontwikkeling. Het Kunstcongres is gericht op kunstzinnige Wajong-, WIA- en WAO-uitkeringsgerechtigden en personen die vallen onder de doelgroep van de banenafspraak.

Tijdens het evenement exposeren de deelnemers een beeldend kunstwerk. De gebruikte techniek maakt niet uit: fotografie, beeldhouwwerk, schilderkunst, etc. Deelnemers gaan nauw samenwerken met kunstprofessionals (buddy's - sparringpartners) die meedenken in talentontwikkeling. De kunstprofessionals gaan in kleine groepen met de creatievelingen aan de slag, geven feedback op de werken, delen kennis en denken mee hoe er nieuwe stappen gezet kunnen voor verdere ontwikkeling. Voorts is er een workshop en een netwerk- en informatiemarkt.

In de middag is de expositie van alle ingezonden werken, die ook voor een breed publiek toegankelijk is. De projectleider Inclusie van het Van Abbemuseum geeft een inspiratielezing over de meerwaarde van inclusie. De kunstcommissie maakt 3 winnaars bekend die samen met de publiekswinnaar mogen exposeren in een rondreizende tentoonstelling in de regio.

Meer informatie en het inschrijfformulier vind je op de website https://perspectief.uwv.nl/kunstcongres
 

0  reacties

Cookie-instellingen