Werk! helpt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan

27-02-2017 2934 keer bekeken 0 reacties

Op 6 april vindt in Citymall Almere de tweede editie van Werk! plaats. Werkgevers en kandidaten maken tijdens deze regionale banenmarkt door middel van speeddates kennis maken met elkaar. Dit moet resulteren in concrete plaatsingen van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Werk! 2017 is een initiatief van Unibail-Rodamco, Emma at Work, Mind at Work en het Werkgevers Service Team (WST) Almere. Het doel van Werk! is werkgevers in Flevoland te bewegen om jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt een (eerlijke) kans te geven. Uitgangspunt is het creëren van een inclusieve arbeidsmarkt, waarin iedereen meedoet.

                                                         

                                                                      Klik op de foto of  hier voor de video.

Op 7 februari jl. vond het Werkgeversevenement Werk! Almere 2017 plaats. Tijdens deze avond zijn  ondernemers uit Flevoland geïnformeerd over de tweede editie van Werk! Het leverde ontroerende, maar vooral ook motiverende verhalen op van de jongeren zelf. Van veel aanwezigen werkgevers op deze avond zijn toezeggingen ontvangen voor de inventarisatie binnen hun organisatie van de posities die voor kandidaten van Werk! beschikt zijn. Wethouder, Froukje de Jonge, voorzitter van het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF), onderstreepte het belang van de inclusieve samenleving en de regionale inspanningen om dit te realiseren. Daarvoor zijn vacatures nodig, veel vacatures. Liefst betaalde banen, maar stages of werkervaringsplaatsen zijn ook welkom. Tijdens de banenmarkt op 6 april Werk! bieden UWV en de gemeenten in de arbeidsmarktregio geschikte kandidaten op de vacatures aan.

Werk! richt zich op jongeren tot 35 jaar. Voor die doelgroep is gekozen omdat jongeren vaak moeite hebben zelf werk te vinden. Vooral als er sprake is van lichamelijke of psychische beperkingen. De regionale samenwerking betekent dat er vacatures bij werkgevers uit de hele regio aangeleverd kunnen worden, en dat er kandidaten uit de hele regio gematcht kunnen worden. Voor WW’ers en bijstandsgerechtigden is hierbij wel het uitgangspunt dat het gaat om kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt, hiervoor is de eis dat deze kandidaten minimaal een jaar in de uitkeringssituatie zitten. Voor kandidaten met een arbeidsbeperking geldt die eis niet. Geïnteresseerde werkgevers kunnen tot 7 maart hun vacatures aanmelden.  

0  reacties

Cookie-instellingen