De zes genomineerden voor Flevopenning Participatie zijn bekend

16-02-2017 3972 keer bekeken 0 reacties

Zes maatschappelijk betrokken Flevolandse bedrijven zijn genomineerd voor Participatiepenning 2017. De winnaar wordt 19 mei bekend gemaakt.

Fotobijschrift: Romeo Berghout, directeur van Stichting Thuiszorg De Versterking (midden), ontvangt de felicitaties van wethouder Froukje de Jonge, voorzitter van Regionaal Werkbedrijf Flevoland (links). Geheel rechts Anne, een geplaatste kandidate bij Stichting Thuiszorg De Versterking.

De maatschappelijk betrokken bedrijven die zich het afgelopen jaar het meest onderscheiden hebben in het kader van de Participatiewet zijn: Stichting Thuiszorg De Versterking (Almere), Recreatieboerderij De Sternhof (Zeewolde); Restaurant KFC (Lelystad), Familiebedrijf Zuidberg (Ens),  AB Tuinstyling (Urk) en Vereecken Fruit  (Dronten). De winnaar wordt op 19 mei tijdens het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen op Urk bekendgemaakt.

Fotobijschrift: Wethouder Jop Fackeldey (links) heeft namens het college de felicitaties overgebracht aan directeur Johan Tijink van KFC Lelystad voor de nominatie van de Flevolandse Participatiepenning 2017

De Participatie Flevopenning wordt mogelijk gemaakt door het samenwerkingsverband Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF). Daarin werken Flevolandse gemeenten en de sociale partners in het kader van de Participatiewet en de Banenafspraak samen aan de realisatie van banen voor mensen een afstand tot de arbeidsmarkt. Landelijk moeten er in 2026 100.000 extra banen in het bedrijfsleven bijkomen en 25.000 bij de overheid. Voor Flevoland betekent dit 644 extra banen in 2017, waarvan 412 bij het bedrijfsleven en 232 bij de overheid. Onder de noemer ‘Flevoland Werkt!’ richt het RWF zich op werkgevers die inzien dat mensen met een arbeidsbeperking van grote waarde kunnen zijn voor hun bedrijf.

In 2016 werd de Participatie Flevopenning voor het eerst uitgereikt en kwamen er al prachtige voorbeelden voorbij van werkgevers die buiten de gebaande paden durven te ondernemen en met een sociale én ondernemende blik ruimte maken binnen hun bedrijf. De prestigieuze onderscheiding in 2016 ging naar Daklapack Europe in Lelystad.

Fotobijschrift: Jeroen Zuidberg van Zuidberg Techniek uit Ens ontvangt de felicitaties van wethouder Hennie Bogaards van de gemeente Noordoostpolder.

De samenwerkende gemeenten gebruiken het populaire Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen, dat dit jaar bij Balk Shipyard op Urk worden gehouden, als het podium om nut en noodzaak te benadrukken van een inclusieve arbeidsmarkt, waarin Iedereen met arbeidsvermogen in staat moet worden gesteld om mee te doen.

Tom Lansink, voorzitter van de Stichting Flevopenningen, zegt: “Het streven is om voor iedereen een plek op de arbeidsmarkt te realiseren. Dat is een brede opdracht waarbij  er beroep wordt gedaan op het maatschappelijk verantwoord ondernemen van werkgevers. De zes genomineerden voor de Participatiepenning 2017 hebben laten zien dat zij ieder op hun eigen terrein excellent presteren in het kader van de Participatiewet.”

0  reacties

Cookie-instellingen