Flevolandse werkgevers in de schijnwerpers tijdens de Dag van de Duizend Voorbeelden

17-02-2017 3002 keer bekeken 0 reacties

Op donderdag 16 februari tijdens de Dag van de Duizend Voorbeelden werd aantal Flevolandse werkgevers in het zonnetje gezet wegens bijzondere prestaties op het terrein van de werkgelegenheid voor mensen met arbeidsbeperking.

Fotobijschrift: UWV en Gemeente Dronten op bezoek bij Bangma Productie in Dronten. Bij Bangma werken inmiddels al 14 Wajongers. Op de voorgrond vlnr: Dirk Minne Vis (wethouder Dronten), Jan Bangma (directeur Bangma) Ron Rijneveld (bedrijfsleider Bangma) en Trijnie Boss (UWV).

Door hun inzet krijgen steeds meer mensen met een arbeidsbeperking een kans op de arbeidsmarkt. Alleen al in het derde kwartaal van 2016 kwamen er in de marktsector ruim 91 banen voor deze doelgroep bij. Als dank voor hun inzet kregen de deelnemende Flevolandse ondernemers van initiatiefnemers VNO-NCW, MKB en LTO Nederland een presentje aangeboden. 

Martine Schuijer, Manager regio-inzet VNO-NCW Midden, zegt: “We zijn blij met de inspanningen van de werkgevers in marksector en dat zoveel mensen met een beperking kunnen bijdragen in het bedrijfsleven. Toch hebben we nog een flinke stap te maken voor we de landelijke doestelling van de Banenafspraak om 100.000 banen te creëren hebben gerealiseerd. Het blijft dus belangrijk door te gaan op deze weg en nieuwe werkgevers te inspireren.”

Brood op de plank

In vrijwel alle 35 arbeidsregio's in Nederland zijn op de Dag van de Duizend Voorbeelden evenementen, van rondleidingen en een bedrijfslunch tot workshops. In Flevoland kregen deelnemende bedrijven en instellingen donderdag een bezoekje als dank voor het bieden van werk voor mensen met een arbeidsbeperking, die nu zelf voor hun eigen levensonderhoud kunnen zorgen. Deze mensen brengen voortaan zelf ‘Brood op de plank’ vandaar het toepasselijke presentje: een broodplank met krentenbol.

Fotobijschrift: De Provincie Flevoland heeft voor 9 mensen met een arbeidsbeperking banen ingevuld. Jobcoach Sandra van der Plas krijgt van Erdal Ulger (Adviseur UWV) de broodplank overhandigd.  Midden: Gerrit Jan Tempelman, journalist Provincie Flevoland. 

Workshop

In samenwerking met FNV en CNV werd bij Concern voor werk in Lelystad speciaal voor Flevolandse ondernemingsraadsleden een workshop gehouden. Schuijer: “Ook de ondernemingsraad heeft een belangrijke rol bij het plaatsen van mensen met een arbeidsbeperking.  De OR is namelijk bij uitstek het platform waar gesproken kan worden over de manier waarop de organisatie plaats biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”  Tijdens de workshop die werd geleid door Onno Vermooten, directeur van Concern voor Werk, deelden experts uit de praktijk hun ervaringen met de OR-leden. Zij spraken met name over de mogelijkheden van de Banenafspraak en de wijze waarop het onderwerp binnen de eigen organisatie aan de orde kan worden gesteld.

Fotobijschrift: Ondernemingsraadsleden van Flevolandse bedrijven namen bij Concern voor Werk in Lelystad deel aan een CNV/FNV workshop over de mogelijkheden van de Participatiewet. 

Over de Dag van de Duizend Voorbeelden
De Dag van de Duizend Voorbeelden is een initiatief van ‘Op naar de 100.000 banen’ van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland, en wordt mogelijk gemaakt door Instituut Gak.
Op de Dag van de Duizend Voorbeelden laten ondernemers uit de 35 arbeidsregio's in Nederland zien wat het oplevert om mensen met een beperking een kans te geven op de werkvloer. Ruim vijfhonderd werkgevers die dat al doen worden in het zonnetje gezet, en zij inspireren op hun beurt honderden collega-werkgevers. In het hele land zijn tientallen evenementen om te informeren, inspireren en werkgevers te verbinden met elkaar en met potentiële werknemers. Deze evenementen worden georganiseerd in samenwerking met regionale werkgeversservicepunten en werkgeversverenigingen.

Meer info: http://www.opnaarde100000.nl/event/dag-duizend-voorbeelden/

0  reacties

Cookie-instellingen