16 februari is de ‘Dag van de Duizend Voorbeelden’

03-01-2017 3846 keer bekeken 0 reacties

Op donderdag 16 februari 2017 is het de  ‘Dag van de Duizend Voorbeelden’.  Landelijk worden dan werkgevers, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben, extra in het zonnetje gezet.

Als schouderklopje voor de ondernemer zelf en ter inspiratie voor andere ondernemers, die misschien nog net dat ene zetje nodig hebben om mee te doen!

Ook in Flevoland wordt de ‘Dag van de Duizend Voorbeelden’ georganiseerd. Op een nog nader te bepalen centrale locatie in Flevoland verzorgen de samenwerkende partijen VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland een interessant middagprogramma over de rol die de Ondernemingsraad kan vervullen bij het realiseren van de Banenafspraak. “Wij zijn ervan overtuigd dat juist ondernemingsraadsleden het verschil kunnen maken richting hun werkgever en naar hun collega’s”, zegt Martine Schuijer, Manager regio-inzet VNO-NCW Midden.

  • Inschrijven voor deze interessante workshop doet u hier

OR-leden spelen een belangrijke rol in het realiseren van de Banenafspraak. Denk daarbij aan het matchen, plaatsen en begeleiden van medewerkers uit de doelgroep. OR-leden zijn daarom van harte  welkom op deze bijzondere dag.

De ‘Dag van de Duizend Voorbeelden’ is een initiatief van ‘Op naar de 100.000 banen, een project van VNO-NCW, MKB Nederland en LTO’ en wordt uitgevoerd in samenwerking met regionale partners. Meer informatie op de website Op naar de 100.000 banen!

Voorlopig programma:                                         

Van 12.00 – 17.00 uur - Concern voor Werk in Lelystad          

– interessante en leerzame workshops zoals een workshop over de inclusieve arbeidsmarkt waar wordt ingegaan op arbeidsanalyse en jobcarving.

– experts uit de praktijk praten u bij over de mogelijkheden van de Banenafspraak en de wijze waarop u het onderwerp kunt agenderen in uw eigen organisatie.

– inzoomen op de belangrijke rol die collega’s spelen bij het succesvol inzetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. FNV en CNV hebben hiervoor speciale trainingen en ondersteuning ontwikkeld in de vorm van ‘Harry©’ en ‘Werkmaat’. Deelnemers krijgen ruime informatie over beide projecten en de wijze  waarop zij deze succesvol  kunnen inzetten in hun eigen organisatie.

  • Inschrijven voor deze interessante workshop doet u hier

0  reacties

Cookie-instellingen