‘Succesvol solliciteren voor een garantiebaan’: gezamenlijke aanpak Dronten en UWV werkt!

08-12-2016 5548 keer bekeken 0 reacties

Om de kans op een baan te vergroten voor talentvolle Drontense werkzoekenden die onder de Wet banenafspraak vallen, hebben de gemeente Dronten en UWV Flevoland de handen ineen geslagen voor een groepsbijeenkomst ‘Succesvol solliciteren voor een garantiebaan*’.

En succesvol is het zeker: op de laatste bijeenkomst is van de negen deelnemers één werkzoekende inmiddels werknemer geworden, één mag er op gesprek en vier zijn er in procedure.

Gilbert Eilander, adviseur bij UWV en medeorganisator van de groepsbijeenkomst, weet wel waarom het zo’n succes is. “We hebben gekozen voor een kleine groep en een heel persoonlijke aanpak. Iedereen durfde zich daardoor open te stellen om iets te leren. Hoeveel dat betekent voor de deelnemers blijkt wel als een van hen haar dankbaarheid uitspreekt. “Ik heb veel over mezelf geleerd en ik heb veel van mijn angsten overwonnen. Van jullie heb ik dat extra zetje gekregen dat ik nodig had!”

Elevator pitch

Gedurende vijf weken kwamen tijdens de groepsbijeenkomsten alle facetten van een succesvolle sollicitatie aan bod zoals het bepalen van je kwaliteiten, het maken van een goed cv, de analyse van een vacature en presentatietechnieken. De serie groepsbijeenkomsten eindigde op 30 november met een elevator pitch voor een gastenpanel. Alle deelnemers presenteerden zich in 30-60 seconden voor het panel, waarop een gesimuleerd kort sollicitatiegesprek volgde. Odette Blok is re-integratieconsulent bij gemeente Dronten en samen met Gilbert Eilander organisator van de groepsbijeenkomsten. Ze is onder de indruk van de pitches. “En stiekem ook wel een beetje trots. Alle deelnemers hebben wekenlang knetterhard gewerkt om zich vandaag te presenteren. En dat deden ze super goed: wat een drive, energie en lef!”

Kwaliteit, enthousiasme en inzet

Energie, daar ontbreekt het de deelnemers niet aan. Net zo min als aan kwaliteit, enthousiasme en inzet. Bent u een werkgever in Dronten en heeft u de mogelijkheid een van de deelnemers een mooie baan te bieden? Of bent u werkzaam bij een gemeente in Flevoland en wilt u meer weten over deze groepsbijeenkomsten? Neem dan contact op met:

  • De Werkplek, dewerkplek@dronten.nl of het werkgeverscontactteam, 14 0321
  • Werkgeversservicepunt UWV Flevoland, werkgeversservicepunt-flevoland@uwv.nl, 036 363 01 28

Wilt u meer algemene informatie over het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking, kijk dan eens verder op onze website.

* Garantiebanen, ook bekend als banenafspraak banen, zijn banen bij reguliere werkgevers (marktsector en overheid), bedoeld voor mensen met een arbeidsbeperking die onder de Wet Banenafspraak vallen en niet in staat zijn het wettelijk minimumloon te verdienen.

0  reacties

Cookie-instellingen