Kandidatenverkenner Banenafspraak handige tool voor werkgevers

28-11-2016 895 keer bekeken 0 reacties

Hoe komen werkgevers in contact met mensen die onder de banenafspraak vallen? Wie zijn deze potentiƫle werknemers? En wat kunnen ze wel en niet? Om het matchen van banen en werkzoekenden uit doelgroepenregister te vereenvoudigen is de Kandidatenverkenner Banenafspraak ontwikkeld.

In deze animatie wordt de Kandidatenverkenner kort toegelicht.

Werkgevers kunnen in de Kandidatenverkenner direct en doelgericht zoeken in geanonimiseerde profielen van kandidaten van UWV en gemeenten. Daarin vinden ze informatie over opleiding, arbeidsverleden, werkwensen en over de benodigde begeleiding.

Contact via Werkgeversservicepunt

Interessante kandidaat gevonden? Dan is de volgende stap om contact op te nemen met het Werkgeversservicepunt (Wsp). Het Wsp legt vervolgens aan de hand van de vraag van de werkgever de verbinding met de potentiële werknemers. De Kandidatenverkenner Banenafspraak is dus geen rechtstreekse matchingstool, maar maakt voor werkgevers wel inzichtelijk welke mogelijkheden er zijn.

Kandidatenverkenner via account werk.nl

Om gebruik te maken van de Kandidatenverkenner Banenafspraak is een account nodig op werk.nl. Log in op Mijn werk.nl en klik onder ‘Cv’s zoeken’ op ‘kandidatenverkenner banenafspraak’. Heeft u geen werkgeversaccount? Vraag dan een account aan.

Gebruiksinstructie

In dit handige overzicht (pdf) staat uitgelegd hoe de Kandidatenverkenner Banenafspraak precies werkt.

0  reacties

Cookie-instellingen