Iedereen die kan werken, verdient een kans op de arbeidsmarkt

09-11-2016 1063 keer bekeken 0 reacties

Steeds meer werkgevers in Noordoostpolder zetten hun deuren open voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij het vinden van een baan. Hoe ze dat doen? Door een baan aan te bieden aan iemand wie langdurig uit het arbeidsproces is of iemand met een arbeidsbeperking.

In dit artikel belichten we de ondersteuning van de WerkCorporatie voor inwoners met een arbeidsbeperking. Manager Elisabeth de Gelder van de WerkCorporatie: “Zij hebben vaak (veel) begeleiding nodig. Dat is geen sinecure. Het vereist een speciale manier van kijken, geduld en begrip. Ik heb grote waardering voor bedrijven die dat doen.

Arbeidsbeperking

Het begeleiden van werknemers met een (vaak blijvende) arbeidsbeperking vergt energie. Daarom krijgen deze werkgevers extra ondersteuning van de WerkCorporatie. De WerkCorporatie heeft adviseurs die alles weten van subsidies en aantrekkelijke regelingen. Zij kennen de kandidaten en begeleiden hen zo lang als nodig, zodat vragen of knelpunten gezamenlijk met de werkgever worden opgelost. “Die begeleiding is in iedere situatie een stukje maatwerk en kan jaren duren”.

Uitdaging

Dat werknemers met een beperking werken in een regulier bedrijf, is redelijk nieuw. Tot een paar jaar geleden gingen zij in een speciale omgeving aan de slag. Tegenwoordig vindt het rijk dat iedereen mee kan doen in de samenleving en daar hoort bij dat iedereen een baan zoekt en vindt die bij hem of haar past. Ook al ben je op een andere manier productief dan iemand anders. Het is de uitdaging om banen te vinden – en te maken – die aansluiten bij deze betrokken en speciale groep mensen.

Cadeau

Een voorbeeld? “Iemand met autisme kan vaak heel nauwgezet werken maar heeft meer moeite met samenwerken. Een reguliere baan is vaak niet voor hem of haar weggelegd. Met hulp van de WerkCorporatie kijken we naar werkzaamheden, naar (langlopende) subsidies en naar mogelijke aanpassingen op de werkplek. In bijna alle gevallen vinden we een mooie oplossing, waarmee kandidaten én familieleden blij zijn. En niet te vergeten: werkgevers krijgen een zeer loyale en secure werknemer. En weet je? We hebben nog nooit een werkgever gesproken die spijt heeft van de beslissing zijn deuren open te zetten en iets te doen voor een ander. Dat is misschien nog wel het grootste cadeau.”

In iedere gemeente ondersteuning

Naast Noordoostpolder beschikken ook de andere gemeenten in Flevoland over een soortgelijke organisatie die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt. Almere heeft het Werkgeverserviceteam, Dronten heeft De Werkplek en in Lelystad houdt Werkbedrijf Lelystad zich met deze taak bezig. Urk maakt, net als Noordoostpolder, gebruik van de WerkCorporatie.

Meer weten?
Kijk op werkcorporatie.nl of bel met 0527 – 633 560.


Veel meer

Dit artikel gaat over wat de WerkCorporatie betekent voor mensen met een ziekte of beperking. Maar, de WerkCorporatie is er voor veel meer mensen. Voor iedereen die van de gemeente een uitkering krijgt en die aan het werk kan. Dus ook mensen die tijdelijk niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien door een ongelukkige omstandigheid in hun leven, zoals een scheiding. En voor statushouders die de taal (behoorlijk) spreken en graag aan de slag gaan maar hier nog geen werkervaring hebben. Beteken je als bedrijf iets voor een van hen? Dan word je Buitengewone Werkgever. Een bijzonder predicaat waarmee je laat zien dat je je bedrijf openzet voor wie minder makkelijk een baan vindt.


Dit artikel is geplaatst in De Noordoostpolder van 9 november 2016

0  reacties

Cookie-instellingen