Gemeente Lelystad honderdste partner van Werkbedrijf Lelystad

10-10-2016 841 keer bekeken 0 reacties

Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij het Werkbedrijf Lelystad (WBL) werden vorige week werkgevers benoemd tot Partner van Werkbedrijf Lelystad. Gemeente Lelystad ontving het honderdste certificaat.

Wethouder John van den Heuvel overhandigde samen met de directeur van WBL, Onno Vermooten, een certificaat en muurschild aan burgemeester Ina Adema, die deze namens gemeente Lelystad, de honderdste Partner van Werkbedrijf Lelystad, in ontvangst nam.

Ina Adema: "Het is mooi om te zien dat er hier, vanuit het Werkbedrijf Lelystad samen met partners en in een doorlopende lijn van onderwijs naar werk, ontzettend veel aan wordt gedaan om mensen aan werk te helpen. Het hebben van werk geeft richting aan je leven en geeft je iets om trots op te zijn en dat is ontzettend belangrijk."

Contract

Werkbedrijf Lelystad begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Samenwerken met het plaatselijke bedrijfsleven is hierbij uitermate belangrijk. Veel werkgevers uit Lelystad hebben een kans geboden aan bijstandsgerechtigde stadsgenoten door ze een contract te geven. Deze ondernemers dragen bij aan een groeiende regionale economie. Een economie waarin mensen meedoen en niet langs de zijlijn staan. Reden voor Werkbedrijf Lelystad om ze tot Partner van Werkbedrijf Lelystad te benoemen.

Wethouder John van den Heuvel: "Vandaag was wel een heel bijzondere uitreiking. Ik ben blij dat ook de gemeente de titel ‘Partner van het Werkbedrijf’ mag dragen. We zijn natuurlijk als opdrachtgever van meet af aan nauw betrokken. Maar ik ben er wel trots op dat de gemeente nu officieel de honderdste partner is van Werkbedrijf Lelystad. Samen met alle nieuwe en bestaande partners dragen we graag ons steentje bij om werkzoekenden aan een baan te helpen. En wat mij betreft gaan we ook door om nog meer bedrijven te verleiden om arbeidsplaatsen beschikbaar te stellen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De arbeidsmarkt is immers voor iedereen. We noemen dit ook wel de inclusieve arbeidsmarkt. En hierbij is het de gewoonste zaak van de wereld dat bedrijven en instellingen inclusief zijn. Samen zijn we al een heel eind op de goede weg."

Foto: Fotostudio Wierd

0  reacties

Cookie-instellingen