Werkgevers in Flevoland op goede weg met banenafspraak

18-07-2016 2108 keer bekeken 0 reacties

Staatssecretaris Jetta Klijnsma heeft de eerste officiƫle resultaten van de banenafspraak gepubliceerd en die zijn positief. Tussen eind 2012 en eind 2015 kwamen er in Nederland 21.057 banen bij voor mensen met een arbeidsbeperking.

Hiermee is de landelijke doelstelling van 9.000 banen ruimschoots gehaald. Ook Flevoland is op de goede weg. Eind 2015 stond de teller op 304 extra banen in totaal.

Voor de regio Flevoland is de ambitie afgesproken om voor 2017 400 extra banen te realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking: 250 banen in de marktsector en 150 bij overheid en onderwijs. Om de ambitie te realiseren, moet Flevoland dus nog minimaal 96 extra banen realiseren in 2016. En dat is haalbaar, verwacht het UWV. Alleen al in 2015 zijn er namelijk 278 banen bijgekomen, waarvan 120 in het 4e kwartaal. Uit de trendrapportage blijkt verder dat de Flevolandse opgave voor 2016 vooral ligt bij overheids- en onderwijsorganisaties. De marktsector scoort beter.

Groot compliment
De gemeenten Dronten, Lelystad, Almere, Urk en Noordoostpolder werken samen met UWV, VNO-NCW, FNV en CNV om meer banen te creëren voor arbeidsgehandicapten. Dit doen zij onder het motto ‘Flevoland Werkt’. Voorzitter Froukje de Jonge (wethouder Almere): “Het is heel mooi dat onze gezamenlijke inspanningen in de regio hun vruchten afwerpen. We willen vooral een groot compliment geven aan alle werkgevers die al mensen in dienst hebben genomen. We gaan ervoor dat de stijgende lijn zich voortzet, want we hebben het over cijfers, maar elke baan brengt heel veel goeds in het leven van de mensen die zo aan de slag kunnen.”

Op de hoogte blijven van de voortgang van de banenafspraak in Flevoland? Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.

Lees ook:

0  reacties

Cookie-instellingen