Geslaagde eerste editie van Flevolandse haringparty

20-06-2016 1331 keer bekeken 0 reacties

Stichting Flevopenningen en VNO-NCW Flevoland kunnen als organisatoren terugkijken op een geslaagde en drukbezochte eerste editie van De Flevolandse haringparty.

Met de Bataviawerf in Lelystad heeft de organisatie de best denkbare locatie gevonden voor het netwerkevent voor Flevolandse ondernemers en bestuurders. Haring eten op een scheepswerf tussen reconstructies van 17e eeuwse schepen : het leverde mooie klassieke plaatjes op.

Maar de scheepswerf was ook om een andere reden een passende locatie. De werf realiseert de bouw van de schepen door middel van re-integratie- en werkervaringstrajecten en speelt op die manier een belangrijke rol in het leven van mensen voor wie de afstand tot de arbeidsmarkt in de loop der jaren door omstandigheden te groot is geworden. Waar kun je beter een bijeenkomst organiseren met als thema de banenafspraak?

Veiling

Bataviawerf kan rekenen op een belangrijke financiële impuls, want burgemeester Horselenberg van Lelystad stelde het vaatje nieuwe haring dat ze van de organisatie ontving beschikbaar aan een veiling. De opbrengst gaat naar de bouw van een nieuw waterschip dat op dit moment op de werf wordt gebouwd.

De bekende Flevolandse ondernemer Meine Breemhaar ging na een bod van 2500 euro met het vaatje naar huis.

Froukje de Jonge, wethouder van Almere en tevens voorzitter van Regionaal Werkbedrijf Flevoland, benadrukte in haar toespraak de verantwoordelijkheid die er ligt bij de werkgevers om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen. “De sleutel ligt bij jullie.”

Tegelijkertijd deed de preses een handreiking naar diezelfde werkgevers om ze waar mogelijk te ontzorgen. “Zijn zaken niet duidelijk, loop je ergens tegenaan, moeten dingen anders? Bel me dan vooral.”

0  reacties

Cookie-instellingen