DaklaPack wint Participatiepenning Flevoland

08-04-2016 4903 keer bekeken 0 reacties

Het Lelystadse bedrijf DaklaPack heeft bij het Flevopenningengala 2016 de Participatiepenning gewonnen. Het bedrijf heeft zich in 2016 het meest onderscheiden door als inclusief werkgever ruimte te maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Daklapack

DaklaPack Europe uit Lelystad is onderdeel van DaklaPack Group. Het bedrijf vervaardigt sinds 1975 een breed assortiment verpakkingen en verzorgt daarbij alle bijbehorende logistiek. Er worden voornamelijk kunststof verpakkingen en enveloppen geproduceerd, die ook afgevuld moeten worden. Daarnaast doet Daklapack aan fulfilment en verzorgen zij fulfilment van bevolkingsonderzoeken.

Redeneren vanuit mogelijkheden

Het bedrijf staat open voor nieuwe ideeën en laat met acties zien dat het daadwerkelijk iedereen een kans wil bieden. Het management redeneert vanuit mogelijkheden en talent in plaats van beperkingen. Zowel het productieproces als het personeelsbeleid is zo ingericht dat mensen, ondanks beperkingen, hun talent maximaal kunnen inzetten. 

Flexibiliteit door verschillende constructies

Daklapack geeft hier via verschillende constructies vorm aan: door mensen vanuit de Wet Sociale Werkplaatsen (WSW) in vaste dienst te nemen, door tijdelijk werk te laten doen door mensen uit de WSW en door werk uit te besteden aan de sociale werkvoorziening. 

0  reacties

Cookie-instellingen