Voet tussen de deur: Cliff Miltiades

07-03-2016 6958 keer bekeken 0 reacties

Aan doorzettingsvermogen ontbreekt het de 33-jarige Almeerder Cliff Miltiades niet. Acht jaar en twee re-integratiecoaches is hij inmiddels verder; en nog steeds is hij vol energie bezig om werkgevers ervan te overtuigen dat hij ondanks zijn handicaps een ontzettend goede ICT-er is.

Cliff is door een vroeggeboorte spastisch, vooral aan zijn rechterkant. Werkzaamheden doet hij daarom vooral met zijn linkerhand.  Spreken, vooral telefonisch kost hem wat extra moeite, maar praat hij face-tot-face met je en merkt hij dat er vertrouwen is, dan neemt het stotteren steeds meer af.

"Ik heb kwaliteiten genoeg"

Cliff hoopt dat werkgevers de focus gaan leggen op wat hij wél kan. Ik heb nauwelijks extra hulp nodig. Alleen het aan- en uittrekken van mijn jas kan ik niet zelfstandig.” Ook de nodige fysieke aanpassingen aan het kantoor vallen reuze mee. Het bureau moet vanwege mijn rolstoel in hoogte verstelbaar zijn. Bijna alle kantoren beschikken daarnaast over een lift, dus daar ligt het ook het probleem niet.

“Ik heb kwaliteiten genoeg, vervolgt Cliff. “Ik heb niet voor niks mijn diploma’s ICT Niveau 2 en 3 op zak. Voor eerstelijns problemen kun je mij prima inzetten. Applicaties installeren, accounts aanmaken, gebruikersrechten toekennen, dat soort werk.”

Verandering cultuur bij werkgever

Cliff hoopt dat met de komst van de Participatiewet er een cultuurverandering gaat plaatsvinden bij werkgevers. “Het taboe moet worden doorbroken.”

Daarnaast is hij blij met de ondersteuning die aan de wet gekoppeld is. Vanuit het UWV beschik ik over een jobcoach. Om mijn kansen te vergroten is het belangrijk dat ik binnenkom bij werkgevers en kan laten zien wie ik ben en wat ik kan. Met behulp van hem lukt het mij eerder om een voet tussen de deur te krijgen.

Cliff blijft erop vertrouwen dat zijn zoektocht zal resulteren in een mooie en passende ICT-baan. “Ik geef de moed niet op.”

Is uw interesse gewekt en wilt u contact opnemen met Cliff Miltiades? U kunt contact opnemen met zijn jobcoach Chantal Ooft via 06-30 62 03 24 of via mail.

0  reacties

Cookie-instellingen