Participatiepenning bevestiging maatschappelijk verantwoord ondernemen

03-03-2016 2166 keer bekeken 0 reacties

De Participatiepenning wordt door de genomineerde ondernemers positief ontvangen. We belden met twee van de genomineerde bedrijven: Cleanshopping uit Emmeloord en het Urkse uitzendbureau Werckpost.

De With Pallets, DaklaPack Europe, CM Packaging en het Flevoziekenhuis dingen ook mee naar de prijs die 8 april voor de eerste keer wordt uitgereikt tijdens het Flevopenningengala.

Goede weg ingeslagen

“Het is wel een bevestiging dat we de goede weg zijn ingeslagen”, zegt mede-eigenaar van Cleanshopping Bram van Otterloo. De uitreiking van de Participatiepenning vindt 8 april plaats tijdens het Flevopenningengala.

Tevreden over samenwerking

Van Otterloo richtte twee jaar geleden samen met zijn zakenpartner de onderneming Cleanshopping op en ziet de nominatie voor de penning als bevestiging. Cleanshopping verkoopt en exploiteert sinds 2014 mobiele wasstraten voor winkelwagentjes. “Wij werken nauw samen met de Werkcorporatie en zijn daar heel tevreden over. We hebben vooral werknemers in dienst die door omstandigheden een afstand tot de arbeidsmarkt hadden. Het gros blijft gewoon hangen en levert goed werk.”

Het mes snijdt volgens Van Otterloo aan twee kanten. “Enerzijds helpen wij mensen in een uitkeringssituatie weer aan een baan. Anderzijds helpt de overheid ons als startende onderneming aan kapitaal om verder te kunnen groeien.”

Goed aandacht te geven aan maatschappelijke initiatieven

Het familiebedrijf Werckpost is een uitzendbureau in Urk. “Een familiebedrijf in deze sector is inderdaad bijzonder”, bevestigt Maria Coenen. “We waren eerder franchisenemer bij Creyf’s, maar zijn uiteindelijk zelfstandig verder gegaan.” Volgens Coenen is de komst van de Participatiepenning een goede zaak. “Zeker hier zijn de mensen vaak bescheiden. Om toch aandacht te geven aan dit soort maatschappelijke initiatieven is het goed dat bedrijven worden genomineerd.”

Zonder subsidie

Werckpost plaatst vaak mensen met een beperking. “Denk aan ex-drugsverslaafden of mensen met autisme. We hebben iemand anders aan het werk gekregen die door drugs gerelateerde problemen niet meer in aanmerking komt voor een sociale huurwoning. Die woont nu in een van onze panden”, vertelt Maria trots. “Verder betalen wij mensen volgens cao uit en ontvangen we geen subsidie. Dat hebben we nooit nodig gehad. Het werkt gewoon goed op deze manier.”

0  reacties

Cookie-instellingen