Vier ondernemers vertellen: dit levert het op

06-10-2015 2495 keer bekeken 0 reacties

Wat betekent werken met iemand met een arbeidsbeperking in de praktijk? Dat is te lezen in vier nieuwe inspirerende voorbeelden. Ondernemers in uiteenlopende branches laten zien wat de meerwaarde is voor hun bedrijf. (bron: opnaarde100000.nl)

Zo zegt Thierry de Jager, Chief Operations Officer van Hajé Hotels en Restaurants: “Je ziet mensen groeien, de nieuwe collega’s maar óók de mensen die hen begeleiden. Het is geweldig teamwork, daar doe je het voor.”

Iedereen kan meedoen
“Mensen komen voor mensen naar de winkel en daarom hebben wij ook medewerkers met een beperking,” zegt Marcel Monincx, bedrijfsleider DEEN Bergen. “Ons personeelsbestand moet een afspiegeling zijn van de maatschappij.” Voor melkveehouder Homme Dijkstra van melkveebedrijf De Telegraaf was het beschikbare werk een reden om Hans Hak in dienst te nemen. “Landbouwwerk als uitmesten en stro strooien is elke dag hetzelfde, prima klussen voor een Wajonger. Aan de standaardwerkzaamheden die hij doet, mankeert nooit wat. Hij zal zijn werk nooit afraffelen. En je kunt op hem bouwen.”

Goede begeleiding
Alle ondernemers die bezig zijn met inclusief ondernemen onderstrepen het belang van goede begeleiding. “Mensen die elders weinig kansen hebben op werk zijn hier de meest gemotiveerde medewerkers. Jobcoaching draagt daar aan bij,” zegt Steven Koenderink, facilitair manager bij Aebi Schmidt Nederland. En Marcel Monincx van DEEN vertelt: “Ik heb mijn medewerker Eva sinds haar stage gecoacht. Vertrouwen opbouwen en duidelijk maken wat ik verwacht. Als ik zie hoe ze gegroeid is, geeft dat veel voldoening. Ze past helemaal in het team en klanten missen haar als ze er niet is.”

0  reacties

Cookie-instellingen