“Op de bres voor mensen met een arbeidsbeperking"

26-01-2016 4544 keer bekeken 0 reacties

Met onder meer deze uitspraak van Jaap Bolt worden de drie aanjagers gepresenteerd op de website van VNO-NCW Midden. De aanjagers geven een extra impuls aan de banenafspraak, door naar bedrijven in Flevoland, Overijssel, Gelderland en Utrecht te gaan om hen te informeren over de Banenafspraak.

Vragen die bij de bezoeken centraal staan zijn: wat betekent de Banenafspraak precies voor ú en waar start u? In de Banenafspraak hebben werkgevers, werknemers en overheid afgesproken om tot 2026 125.000 banen voor mensen met een arbeidshandicap te realiseren. 100.000 banen in de private sdector en 25.000 bij overheid en onderwijs.

Eigenaar van wervingsbureau MKBGW Cees-Jan Gieskens legt uit waarom hij dit project belangrijk vindt: “Vaak wordt gekeken naar opleiding, kennis en kunde van mensen, terwijl een juiste houding het verschil maakt tussen succes of niet.” Heleen Roossien van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland vult aan: “Mijn hart ligt bij een arbeidsmarkt waarop voor iedereen een plekje is, ongeacht aard, kleur, leeftijd of gebrek. Zodat iedereen die dit kan, mee kan doen op de arbeidsmarkt.”

Bent u een werkgever uit Midden-Nederland en heeft u interesse in een gesprek over het aannemen van mensen uit de Banenafspraak? Neem dan contact op met een van de aanjagers. U hoeft geen lid van VNO-NCW te zijn.

0  reacties

Cookie-instellingen