Praatplaten informeren over traject na speciaal onderwijs

28-01-2016 3355 keer bekeken 0 reacties

Visueel heldere praatplaten helpen het voortgezet speciaal onderwijs om uitstroom in te schatten van leerlingen die niet direct zelfstandig 80-100% van het wettelijk minimum loon kunnen gaan verdienen.

De scholen kunnen met behulp van de praatplaat ook leerlingen en hun ouders voorlichten over de uitstroom.

Met de invoering van de participatiewet in 2015 is voor mensen met een beperking veel veranderd op gebied van (begeleid) werk en uitkering. Ook het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO), ROC-entree en PRO-scholen hebben te maken met deze veranderingen. Werkprocessen lopen anders, scholen hebben te maken met andere contactpersonen en de mogelijkheden qua uitstroom van leerlingen zijn veranderd.

Uitstroom na Speciaal onderwijs

Om de overstap van speciaal onderwijs naar de mogelijke vervolgtrajecten te verhelderen, ontwikkelde het Regionaal Werkbedrijf Flevoland twee soorten praatplaten. De eerste praatplaat biedt vooral visueel informatie en biedt ondersteuning als de school in gesprek gaat met leerling en ouders. De tweede praatplaat is voorzien van tekst en is bedoeld voor de school zelf om een goede inschatting te doen over het vervolgtraject van de leerling

 

0  reacties

Cookie-instellingen