RWF is akkoord gegaan met het borgen van de samenwerking inzake het project Hoofdzaak Werk.

01-09-2023 397 keer bekeken 0 reacties

Het bestuur van het RWF is akkoord gegaan met het borgen van de samenwerking tussen GGz Centraal, Kwintes, UWV en elke gemeente in Flevoland inzake het project Hoofdzaak Werk.

Met dank aan de bevlogen projectleiders Jolanda van de Beek en Esther Suurmond, van het kernteam Hoofdzaak Werk, gaat het RWF nu de projectleiding overnemen en wordt dit project geborgd in de regionale samenwerking.

Hoofdzaak Werk is een project van convenant Sterk door Werk (tag) met als doel meer mensen met een psychische kwetsbaarheid naar duurzaam werk te leiden. Om dit te bereiken worden onder andere IPS (Individuele Plaatsing en Steun, een evidence based re-integratiemethodiek) trajecten ingezet. De trajecten zijn beschikbaar voor zowel uitkeringsgerechtigden van UWV en gemeente als voor niet-uitkeringsgerechtigden.

Vanuit het project worden jaarlijks minstens 100 re-integratie trajecten aangeboden en worden er de-stigmatiseringsactiviteiten georganiseerd. Door de korte lijnen op uitvoeringsniveau binnen de samenwerking wordt er effectief samengewerkt ten behoeve van de doelgroep. De volgende stap is een gezamenlijk bestuurlijk convenant waarbij de ambitie voor het aantal werktrajecten wordt verhoogd en de samenwerking wordt geborgd.

0  reacties

Cookie-instellingen