Informatiebijeenkomsten GRIP JIKP voor onderwijs en gemeentes

04-04-2023 431 keer bekeken 0 reacties

GRIP JIKP BijeenkomstenIn Flevoland gaan we starten met het realiseren van het benodigde ‘sluitend netwerk’ rondom jongeren in een kwetsbare positie (JIKP). Om iedereen die met de GRIP JIKP gaat (samen)werken goed te informeren, worden er twee bijeenkomsten georganiseerd.

Het is bijna zover!

In Flevoland gaan we van start met het realiseren van het hoog benodigde ‘sluitend netwerk’ rondom jongeren in een kwetsbare positie (JIKP). En het instrument dat RMC regio Flevoland voor de monitoring gaat gebruiken heet: GRIP JIKP. Het monitoren van JIKP is een wettelijke taak van gemeenten. Vanuit het RMC is deze monitor geborgd in de regionale aanpak vsv, waardoor het eigenaarschap en betrokkenheid van het onderwijs ook is geborgd.

Het begeleiden en implementeren van het monitoring systeem GRIP JIKP in Flevoland wordt gecoördineerd en gefinancierd door het RMC en RWF Jeugd. De trekker en projectleider is Mery Redjopawiro vanuit RWF Jeugd. We starten met een aantal voorbereidende activiteiten, met als doel te starten met het in gebruik nemen van een monitoring systeem vanaf het nieuwe schooljaar 23/24 (in periode september-november).

Regionale informatiebijeenkomst(en)
Om iedereen in Flevoland die met de GRIP JIKP gaat (samen)werken goed te informeren, worden er op donderdag 13 april aanstaande in de regio twee (identieke) regio brede informatieve bijeenkomsten georganiseerd: in de ochtend in Flevoland Noord (Noordoostpolder, Urk en Dronten) en in de middag in Flevoland Zuid (Almere en Lelystad).

Tijdens deze bijeenkomst wordt uitleg gegeven over wat GRIP JIKP inhoudt, wat de komst van dit systeem en de bijbehorende samenwerkings- en procesafspraken betekent en welke mogelijkheden dit gaat brengen voor gemeentes en onderwijs.

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor beleidsfunctionarissen en betrokken uitvoerende collega’s van de onderwijsinstanties en gemeentes rondom JIKP in Flevoland. Hiervoor zijn gerichte uitnodigingen verstuurd.

0  reacties

Cookie-instellingen