Het COA, Randstad en gemeente Almere matchen azc-bewoners met passend werk

10-03-2023 544 keer bekeken 0 reacties

Onder de naam ´Toeleiding naar werk voor statushouders en asielzoekers´ gaat het COA, Randstad en gemeente Almere azc-bewoners vroegtijdig en op maat matchen met passend werk. In gemeente Almere is de pilot voor dit project gestart.

Het project bestaat al enige tijd maar was tot nu uitsluitend bedoeld voor statushouders met een verblijfsvergunning. Wat de pilot in Almere uniek maakt is dat nu ook asielzoekers zonder verblijfsvergunning mee kunnen doen. Zo krijgen ook zij hulp, begeleiding en een betaalde baan aangeboden.   

Meedoenbalie  
De pilot is gestart in het azc Almere bij de zogenaamde Meedoenbalie. Daar hebben zich inmiddels al 100 bewoners aangemeld. Met advies en ondersteuning van Randstaf en gemeente Almere kunnen zij vervolgens de komende maanden in Almere en omgeving aan het werk. Het werk waarvoor zij in aanmerking komen varieert van IT-stages met uitzicht op een contract tot concrete jaarcontracten in de lokale horeca.  

Evaluatie  
Imiddels zijn de eersten matches tussen deelnemers en werkgevers gemaakt. In de zomer wordt het project geëvalueerd. Indien de resultaten positief zijn wordt het project uitgebreid naar andere locaties. Ook zal er gekeken worden of de bestaande regelgeving aangepast moet worden. Zo mogen de deelnemers volgens de bestaande regelgeving slechts 24 weken per jaar werken. 

0  reacties

Cookie-instellingen