Jongeren bereiken? Start met het proberen te begrijpen van je doelgroep.

23-01-2023 836 keer bekeken 0 reacties

Wie zijn jongeren buiten beeld? Hoe krijg je hen weer in beeld? En waarom willen we dat eigenlijk? Zomaar enkele vragen die op de inspiratiebijeenkomst 'Jongeren buiten Beeld' onlangs in Lelystad werden gesteld en beantwoord.

Het is bekend dat het geen gemakkelijke opgave is om jongeren die buiten beeld zijn te activeren. Maar er zijn ook genoeg voorbeelden van succes. Op donderdag 19 januari tijdens de bijeenkomst in jongerenbroedplaats SPOT in Lelystad over het thema ‘Jongeren Buiten Beeld' werden de verhalen opgehaald en talloze voorbeelden gegeven uit de praktijk in de arbeidsmarktregio Flevoland. 

Ruim dertig professionals én jongeren deelden onder leiding van bureau Young Inspiration kennis en ervaring. Maar bovenal werd er met de jongeren zelf gesproken. Het doel van de inspiratiebijeenkomst was immers om samen met jongeren op speelse wijze de verhalen achter jongeren buiten beeld ín beeld te brengen om daarmee een aanzet te geven over hoe we hen beter kunnen boeien en binden.   

 

 

Projectleider Mery Redjopawiro van het RWF-programmabureau toonde zich tevreden met dit eerste resultaat in het kader van de aanpak jeugdwerkloosheid in Flevoland: "Dit was een mooie startbijeenkomst. We gaan nu per gemeente bekijken hoe we werden kunnen en hoe we dat kunnen inzetten om elkaar in de regio te versterken. Dus samengevat: dit wordt vervolgd." 

Cookie-instellingen