Floriade Werkbedrijf helpt Almeerders aan een baan

16-08-2022 502 keer bekeken 0 reacties

Krapte op de arbeidsmarkt. Een trending topic op dit moment en welke ondernemer en welk bedrijf heeft hier momenteel niet mee te maken?

Wellicht kan het Floriade Werkbedrijf van dienst zijn! Dat is het samenwerkingsverband tussen Gemeente Almere, UWV en Randstad. De missie van het Werkbedrijf is om zoveel mogelijk Almeerse inwoners aan een baan te helpen bij de Floriade of toeleveranciers van de Floriade. Het doel ervan is om Almeerders  die een uitkering hebben duurzaam aan een baan te helpen en zodoende te besparen op uitkeringsgelden.
Tot nu toe zijn er rond de tweehonderd mensen met een uitkering aan een baan geholpen bij de Floriade of toeleveranciers van de Floriade. 

Tot nu toe zijn er rond de tweehonderd mensen met een uitkering aan een baan geholpen bij de Floriade of toeleveranciers van de Floriade. 

Dit zijn vooral Almeerders vanuit een WW/WIA/Wajong of bijstandsuitkering. Deze kandidaten zullen door Randstad na het evenement bij bedrijven en ondernemers uit hun netwerk worden geplaatst.
Maar ook bedrijven buiten het netwerk van Randstad kunnen met deze mensen in contact komen.
Gedurende de Floriade hebben de mensen die bij Floriade Werkbedrijf werken relevante werkervaring opgedaan en hebben zij een eventueel  gat in hun CV kunnen dichten.

De meeste mensen hebben ervaring opgedaan in de volgende sectoren:
Facility;  Administratie: Financieel/Commercieel/Marketing en communicatie/Receptie/ Office Management; Hospitality en Horeca.  Momenteel worden er gesprekken gevoerd met deze kandidaten over het vervolg traject. Wat zijn de opgedane vaardigheden en wat zijn de wensen voor wat betreft een nieuwe functie?  In de maanden augustus en september zal het Floriade Werkbedrijf een aantal acties op touw zetten waar de werknemers van het Werkbedrijf onder de aandacht worden gebracht bij mogelijke nieuwe werkgevers.  

 

Bent u werkgever en is uw gewekt? Dan kunt u het Floriade Werkbedrijf bellen op  tel. 06-31771854 of mailen naar Floriadewerkbedrijf@almere.nl



 

0  reacties

Cookie-instellingen