Inspiratiewaaier voor Flevolandse werkgevers – tips voor het in dienst nemen van 50-plussers

16-06-2022 607 keer bekeken 0 reacties

De arbeidsmarktregio Flevoland heeft te maken met personeelskrapte in enkele sectoren. Er zijn veel vacatures, vooral in de transport en logistiek, de vrijetijdssector en de bouw en techniek. Gelijktijdig is er in Flevoland ook een groot onbenut potentieel aanwezig. Bijvoorbeeld de 50-plussers.

Het aantal werkende 50-plussers is weliswaar de afgelopen tijd gestegen, maar nog steeds blijft een aanzienlijk potentieel onbenut. Voor werkgevers is er nu een inspiratiewaaier geproduceerd met argumenten om oudere werknemers in dienst te nemen.

Foutieve vooroordelen

Er zitten veel werkfitte, ervaren en gemotiveerde mensen thuis op de bank. Zij worden regelmatig geconfronteerd met een aantal hardnekkige en foutieve vooroordelen. Terwijl ze net zo gemotiveerd en flexibel zijn als jongere medewerkers. En als er al beperkingen zijn dan worden deze ruimschoots gecompenseerd door hun specifieke vaardigheden en ervaring.  

Tips en uitleg

Om werkgevers te inspireren anders te gaan kijken naar het beschikbare, ongekende talent heeft het WerkgeversServicepunt (WSP) Flevoland  een informatiewaaier gemaakt. Hierin staat veel achtergrondinformatie, handige tips en uitleg hoe en waarmee het WSP met energieke 50-plussers kan helpen bij het oplossen van personeelstekorten. De waaiers zijn verkrijgbaar bij de WSP’s in de gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder en Urk.

Cookie-instellingen