Sectortafel Transport & Logistiek komt met maatregelen personeelstekorten

27-05-2022 720 keer bekeken 0 reacties

De Sectortafel Transport & Logistiek die onlangs van start is gegaan zorgt voor de bundeling van kennis van de sector en de arbeidsmarkt en komt met voorstellen voor maatregelen om de personeelstekorten aan te pakken.

De sector Transport & Logistiek in de arbeidsmarktregio Flevoland is krap. Dat betekent dat er sprake is van een toenemende vraag maar personeel. Het (geringe) aanbod aan personeel sluit niet altijd goed aan op de vraag. Tegelijkertijd biedt het vereiste opleidingsniveau voor banen in deze sector mogelijkheden voor werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) heeft in 2021 zogenaamde Sectortafels ingesteld voor de tekortsectoren Techniek en Zorg & Welzijn. Dit jaar is daar ook de sector Transport & Logistiek bijgekomen. Het doel van de sectortafel is om vertegenwoordigers van de branches die zij vertegenwoordigen op strategisch niveau met elkaar te verbinden. 

De partijen aan deze sectortafels hebben kennis van de sector en de arbeidsmarkt, weten wat er speelt en komen met voorstellen voor maatregelen, zoals bijvoorbeeld een aanpak van de tekorten. De tafels bieden zodoende een platform waarop kennis, ervaring en actuele vragen worden gebundeld, uitgewisseld en vertaald worden naar concrete acties rond arbeidsmarktvraagstukken in Flevoland.

Voor de uitvoering van deze acties zijn er voor het bedrijfsleven in Flevoland supportlijnen ingericht waar werkgevers én werknemers met vragen terecht kunnen. Deze supportlijnen of Schakelteams beschikken over loopbaancoaches en arbeidsmarktcoaches, die werkzoekenden begeleiden bij het vinden van een passende baan binnen de drie kraptesectoren. Ook bemiddelen deze coaches mbo-studenten in bij hun zoektocht naar een leerwerkplek of stageplaats.

Op de foto van links naar rechts: Onno Vermooten (Werkbedrijf Lelystad); Saskia Visser (ROC Friese Poort); Ronald Revenberg (trekker Schakelteam T&L, Werkbedrijf Lelystad); Bram Loog (Windesheim Hogeschool); Jojanneke Bakker (UWV); Ben Vermeer (ROC van Flevoland); Daniël Ellis (TLN); Marja Bos (provincie Flevoland, ondersteuning Sectortafel); Martijn Koelewijn (ROC van Flevoland); Jan-Gerrit Post (Vebatrans). Niet op de foto sectortafelvoorzitter Dubbele (Dub) Bakker, directeur Vebatrans, wegens verblijf in buitenland.

 

0  reacties

Cookie-instellingen