Mike Kastrop van Classic Mike uit Zeewolde wint SBB verkiezing beste praktijkopleider

20-05-2022 673 keer bekeken 0 reacties

Mike Kastrop is de beste praktijkopleider van Nederland voor het jaar 2022. Dat maakten minister van OCW Robbert Dijkgraaf en voorzitter van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) Claudia Reiner dinsdag 16 mei bekend tijdens het Ambassadeursgala in Apeldoorn.

Elk jaar looft SBB een prijs uit voor het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland. Van november tot januari konden scholen, bedrijven en studenten hun favoriete kandidaten voordragen. Dat resulteerde in 700 voordrachten.

Op de foto het feestende team van Mike Kastrop. Foto: Onno Blauw


In de categorie ‘Beste Praktijkopleider’ koos een deskundige jury met vertegenwoordigers van onderwijs, bedrijfsleven en studentenkamer na diverse selectieronden de winnaar. Dat werd Mike Kastrop van auto-restauratiebedrijf Classic Mike uit Zeewolde. Hij mag zich een jaar lang de beste praktijkopleider van Nederland noemen. Mike is geen onbekende van het RWF. Hij is voorzitter van de Sectortafel Techniek. Daarnaast is hij lid van de Raad van Toezicht van Flever en is hij Ambassadeur van het MKB Schakelteam Flevoland. 


Ambitie in vakmanschap en toewijding aan het begeleiden
Winnaar Mike Kastrop geeft studenten zelfvertrouwen door ze uit te dagen tot haalbare prestaties, aldus de jury. De student kan er rekenen op een echte vakopleiding die past bij de persoonlijke competenties. En ook de structuur van de begeleiding is van de bovenste plank.
De beste praktijkopleider van 2022 combineert aanstekelijk plezier met grote ambitie in het vakmanschap en toewijding aan het begeleiden. Diens bedrijf laat zien hoe een goedgevulde orderportefeuille kan samengaan met een inspirerende leeromgeving en hoge participatie van studenten.

Het Ambassadeursgala vond plaats in theater Orpheus in Apeldoorn en is een initiatief van de MBO Raad, waar SBB, WorldSkills Netherlands, de AOb en BVMBO een bijdrage aan leveren.

0  reacties

Cookie-instellingen