EKA Schoonmaakbedrijf ambassadeur participatie 2022

03-02-2022 325 keer bekeken 0 reacties

Iedereen verdient maximale kansen op de arbeidsmarkt. Ook als je ouder bent, de taal niet goed spreekt of alleen kunt werken in stilte. Dat is de overtuiging van Hendrik Bakker van EFKA Schoonmaakbedrijf in Emmeloord.

Wethouder Hans Wijnants: “EFKA spant zich bijzonder in voor een ander. Het bedrijf past de werkomgeving aan de mogelijkheden van de ander aan en zorgt zo dat iedereen maximaal kan mee doen. Zo krijgt de ene kandidaat een werkplek met heel veel rust en de andere kandidaat is samen met een collega op pad die graag iemand de taal leert. Dat betekent dus ook dat Hendrik Bakker inclusiviteit in het hele bedrijf heeft doorgevoerd. De collega’s op de werkvloer vinden het net zo belangrijk dat je mee kunt doen. Met recht dus onze nieuwe ambassadeur van de Inclusieve arbeidsmarkt.”

Verrassing
Voor directeur Hendrik Bakker van EFKA kwam de erkenning als een verrassing, zo geeft hij aan: “Wij doen dit eigenlijk al jaren en we vinden het heel gewoon. We hebben meerdere medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. We zijn een schoonmaakbedrijf en we werken binnen en buiten. Van glasbewassing tot kantoorinterieur. Binnen die werkzaamheden is altijd een oplossing te bedenken. En we doen het uiteindelijk ook samen. De WerkCorporatie begeleidt ons en biedt bijvoorbeeld taalondersteuning en van de gemeente krijgen we loonkostensubisidie.”

 

0  reacties

Cookie-instellingen