Door klimaatbanen nog meer vraag naar technische beroepen

21-02-2022 631 keer bekeken 0 reacties

Om de klimaatdoelen voor de gebouwde omgeving – zoals het verduurzamen van huizen – te halen zijn vooral veel technische vakmensen nodig. Voor het eerst brengen UWV, SBB en de SER nu ook in kaart welke mensen er precies nodig zijn.

Het gaat om 45 technische beroepen, zoals isolatiemonteurs, timmerlieden, zonnepanelenmonteurs, monteurs warmtenetten en energieprestatieadviseurs.

Er is nu al een groot tekort aan dit soort vakmensen. Het aantal vacatures voor deze beroepen steeg de afgelopen tijd tot 1.100 in Flevoland. Naast technisch personeel zijn ook andere mensen nodig, zoals subsidie-adviseurs, beleidsmedewerkers ruimtelijke ordering en stedenbouwkundigen. 

Er liggen dus veel kansen om te werken in een klimaatbaan. Ook voor mensen zonder ervaring: er zijn veel mogelijkheden voor omscholing en om te leren in de praktijk. Zowel werkgevers als werkzoekenden kunnen voor advies en ondersteuning terecht bij UWV of een van de partners.

Meer weten over al deze klimaatbanen, de mogelijkheden en wat je moet kennen en kunnen? Lees dan de publicatie ‘Klimaatbanen in de gebouwde omgeving’.

Bron: UWV

Cookie-instellingen