Jumbo Hofstee wint participatieprijs en wordt ambassadeur

08-02-2022 461 keer bekeken 0 reacties

Supermarkt Jumbo Hofstee heeft de participatieprijs Urk 2022 gewonnen. Daarmee is Jumbo Hofstee teven Ambassadeur Participatie Flevoland geworden. De officiële benoeming daarvan is op 22 april tijdens het Ondernemersgala van de Stichting Flevopenningen.

Met de participatieprijs zet de gemeente Urk werkgevers in het zonnetje die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geven binnen hun bedrijf. De supermarkt werkt samen met stichting Philadelphia. Hierdoor kunnen meerdere werknemers met een beperking, die moeilijk werk kunnen vinden, toch werken. Filiaalmanager Dick Lucas zegt: "Mensen met een achterstand worden eigenlijk genegeerd in het land. En ik vind dat zij volledig mee moeten kunnen doen in de maatschappij." Momenteel zijn het zes medewerkers die af en toe meehelpen in de winkel. Ze helpen met vakkenvullen, schoonmaken en met werk achter de kassa.

De gemeente Urk spreekt met waardering over de samenwerking tussen Jumbo en Philadelphia. Wethouder Nathanaël Middelkoop vertelt. "We hopen natuurlijk dat de inzet van deze partijen ter inspiratie dient voor andere werkgevers en dat zij ook de stap naar sociaal werkgeverschap maken.”

0  reacties

Cookie-instellingen