Almeerse Applifire wordt Ambassadeur Participatie Flevoland

01-02-2022 468 keer bekeken 0 reacties

Ingenieursbureau Applifire uit Almere is één van de zes Ambassadeurs Participatie Flevoland die tijdens het Flevopenningengala op 22 april 2022 door het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) worden benoemd.

Benoeming op 22 april tijdens Flevopenningen Ondernemersgala 2022

Applifire directeur Ed Clarijs ontving afgelopen maandag 31 januari de felicitaties van wethouder sociaal domein Froukje de Jonge. De wethouder benadrukte daarbij het belang van maatschappelijke ondernemen, waarbij de werknemers centraal staan en ieder naar vermogen kan participeren.

Participatie kwetsbare mensen

Applifire gaat uit van de gedachte dat iedereen moet kunnen participeren binnen de arbeidsmarkt, ook kwetsbare mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. “Wij proberen het werk voor iedereen toegankelijk te maken”, zegt Clarijs. Om dat te bereiken benadrukt Clarijs bereid te zijn aanpassingen door te voeren in zowel de functie als de werkomgeving. De samenstelling van het personeelbestand bij Applifire is divers: van 50+ tot statushouders.

Wethouder De Jonge, die tevens voorzitter is van het RWF zei bewondering te hebben voor sociale werkgevers zoals Applifire: “Hier wordt vooral gekeken naar de menselijke aspecten. Ook personeel dat een steuntje in de rug nodig heeft kan in een fijne werksfeer werken en ook voor hen is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.” Zij noemde het voorbeeld van een werknemer die met taalondersteuning in staat werd gesteld een duurzame werkplek bij Applifire te realiseren.

Laura Menger van het Almeerse werkgeversservicepunt Baangericht zegt dat de verhalen en aanpak van de ambassadeurs zoals Applifire een inspiratie zijn voor andere werkgevers die een eveneens een bijdrage willen leveren om de inclusieve arbeidsmarkt in Flevoland te vergroten.

Foto bijschrift, vlnr: Wethouder Froukje de Jonge; jobcoach Natasha de Vlught van Baangericht en Applifire directeur Ed Clarijs.   

0  reacties

Cookie-instellingen