BessTrade wordt Ambassadeur Participatie Flevoland

25-01-2022 433 keer bekeken 0 reacties

BessTrade is één van de zes Ambassadeurs Participatie Flevoland die tijdens het Flevopenningengala op 22 april 2022 door het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF) worden benoemd.

BessTrade ontving afgelopen vrijdag van accountmanager Werkbedrijf Lelystad, Eric Slingerland, en campagnemanager Lelystad Akkoord, Irene Medema, de felicitaties voor hun inzet als inclusief werkgever in Lelystad.  De komende tijd zullen alle ambassadeurs via deze nieuwsrubriek worden voorgesteld.   

Foto van links naar rechts: Eric Slingerland, Ivo Besselsen, Huib van Gulik, Irene Medema

Benoeming alle ambassadeurs op 22 april tijdens Flevopenningen Ondernemersgala 2022

Besstrade

BessTrade heeft zichzelf al langere tijd een inclusief werkgever getoond. De onderneming staat zeer open voor mensen die een kans verdienen om zich (weer) in het werkproces te begeven. Ook is er veel oog voor oudere mensen. Zo werden er in 2021 acht 50Plussers aangenomen, die door via het Werkbedrijf Lelystad bij BessTrade terecht zijn gekomen.

50+

BessTrade ziet de 50Plussers als een verrijking voor het bedrijf en veegt alle vooroordelen (‘kunnen geen zwaar werk verrichten’) over deze werknemers van tafel. Manager Patrick van de Klomp benadrukt de meerwaarde van 50Plussers voor zijn bedrijf: “Deze mensen houden zich erg goed aan afspraken, zijn trouw en loyaal en zorgen daarmee voor continuïteit binnen het bedrijf. Ook in 2022 staat onze deur voor hen open.”

Inclusieve arbeidsmarkt
Werkgevers uit de zes Flevolandse gemeente die uitzonderlijke prestaties leveren in het kader van de Banenafspraak dongen sinds 2016 jaarlijks mee naar de RWF Participatiepenning. Inmiddels is de focus van het RWF flink verbreed en omvat nu de gehele inclusieve arbeidsmarkt. De Inclusieve Arbeidsmarkt is een arbeidsmarkt waaraan mensen zoveel mogelijk en duurzaam meedoen, niet kijkend naar beperkingen maar naar de talenten en mogelijkheden. Met deze verbreding is ervoor gekozen om het competitie-element van de Participatiepenning te verlaten. In plaats van het kiezen van een winnaar, wordt voortaan jaarlijks door iedere gemeente een werkgever voorgedragen voor de titel Ambassadeur Participatie van de inclusieve arbeidsmarkt Flevoland. De verhalen en aanpak van de ambassadeurs dienen ter inspiratie voor andere werkgevers die een bijdrage willen leveren om de inclusieve arbeidsmarkt in Flevoland te vergroten.  De benoeming van de zes ambassadeurs vindt plaats op Flevopenningen ondernemersgala, dat dit jaar op 22 april in Almere zal plaatsvinden.  

 

Over Lelystad Akkoord en Werkbedrijf Lelystad

Het Lelystad Akkoord is een samenwerking van overheid, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke instellingen en zet zich in voor de inclusieve arbeidsmarkt. Het Lelystad Akkoord werkt nauw samen met het re-integratiebedrijf Werkbedrijf Lelystad, dat tot taak heeft zoveel mogelijk werkzoekenden aan een reguliere baan te helpen. Het Werkbedrijf is er niet alleen voor werkzoekende inwoners van Lelystad met een uitkering. Ook Lelystadse ondernemers kunnen gebruik maken van de bij het Werkbedrijf aanwezige kennis en expertise.

0  reacties

Cookie-instellingen