Schakelteam Zorg en Welzijn organiseert Speeddate

10-11-2021 522 keer bekeken 0 reacties

Op woensdag 10 november organiseerde het Schakelteam Zorg en Welzijn een speeddate in het kader van een pilot-traject om de instroom in de sector te bevorderen.

Foto: De partners van het Schakelteam Zorg en Welzijn bijeen voorafgaande aan de speeddate.  

Werkgevers en deelnemers ontmoetten elkaar in de Burgerzaal van het Stadhuis Almere. Voorafgaande zei Annetje Heitkamp, Adviseur Begeleiding & Bemiddeling bij Baangericht Gemeente, dat een groep kandidaten na een intake bij Leerwerkloket Flevoland op maandag 8 november bij ROC Almere middels praktijk- en theorielessen een eerste kennismaking hebben gemaakt met werken in de zorg.  Heitkamp legde uit dat daarmee de oriëntatiefase is gestart waarin de deelnemer algemene kennis op doet over de sector zorg. In vier dagdelen wordt door middel van verdiepende informatie. Er zijn dan ook gesprekken met mensen uit het werkveld en ‘Sterk in je werk’ waarna duidelijk wordt of een deelnemer doorgaat in een BBL leer-werkplek VIG in de ouderenzorg.

Na de oriëntatiefase zullen de deelnemers doorstromen naar de voorschakelfase. Tijdens de voorschakelfase loopt een deelnemer 16-24 uur per week stage en gaat één dag per week naar school om de leereenheid Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) te behalen. De scholing wordt verzorgd door het ROC van Flevoland en ROC Friese Poort. Zo krijgt de deelnemer inzicht in hoe het is om in de zorg te werken én hoe het is om weer te studeren.

 

  

 

0  reacties

Cookie-instellingen