Banenafspraak veerkrachtig in tweede kwartaal 2021

26-10-2021 404 keer bekeken 0 reacties

​​​​​​​UWV publiceerde de cijfers Banenafspraak over het tweede kwartaal van dit jaar. In de maanden april, mei en juni 2021 kwamen er 5451 reguliere banen voor mensen met een arbeidsbeperking bij.

Sinds het begin van de Banenafspraak zijn er 65.976 extra banen gerealiseerd. Bij 59.220 daarvan gaat het om reguliere banen (52.799 bij het bedrijfsleven en 6421 bij overheidsorganisaties). Van de 6755 extra banen via een uitzendconstructie of detachering wordt de onderverdeling naar markt en overheid pas bij de jaarrapportage gemaakt.

Reactie ‘Op naar de 100.000 banen’ en ‘Op naar de 25.000 banen’
Hiermee is de Banenafspraak terug op het niveau dat eind 2020 was gehaald. De gebruikelijke, in dit geval wel heviger, teruggang in het eerste kwartaal van elk jaar is weer gecompenseerd. De banen voor de Banenafspraak bewegen mee met de bredere golven op de arbeidsmarkt. De huidige krapte op de arbeidsmarkt biedt kansen om nog meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen door anders te gaan kijken naar functies en sollicitatieprocedures.

“Dit is toch wel een klein arbeidsmarktwonder,” zegt Aart van der Gaag, boegbeeld en inspirator van de projecten. “Corona is niet uit beeld, dat was zeker in het tweede kwartaal nog het geval. Het is buitengewoon heugelijk dat bedrijven en overheidsorganisaties de inclusieve draad gewoon weer oppikken en het ritme van voor de coronacrisis weer op lijken te pakken. Daaruit blijkt toch wel dat ze de smaak te pakken hebben gekregen en dat lijkt me een enorm compliment aan alle organisaties waard!”

De Banenafspraak heeft daarmee goede vooruitzichten om de draad weer op te pikken en de doelstellingen van dit jaar te behalen of daar, gezien de coronaperikelen al een immense prestatie, in de buurt bij te blijven. Wij roepen (het nieuwe) kabinet en de huidige Tweede Kamer daarom op om te investeren in inclusie en in elk geval de beloofde versoepelingen zoals opgenomen in het Breed Offensief, zo snel mogelijk door te voeren. Maak het voor werkgevers makkelijker om mensen een kans te geven en maak het voor werkzoekenden makkelijker om een baan te vinden.

Dat is de overkoepelende opdracht tijdens de tweede helft van de Banenafspraak. Daar staan wij in november ook uitgebreid bij stil tijdens de Maand van de 1000 Voorbeelden. In deze maand, met tal van evenementen rond inclusie en de Banenafspraak, staat de vraag centraal hoe de doelen van de Banenafspraak de komende jaren het beste verwezenlijkt kunnen worden.

Zie voor meer informatie het dashboard Banenafspraak

Bron: VNONCW/UWV

 

Cookie-instellingen