Urk heeft met Urk Werkt een eigen werkgeversservicepunt

20-07-2021 462 keer bekeken 0 reacties

Gemeente Urk en Concern voor Werk zijn een nieuw werkgeversservicepunt gestart onder de naam ‘Urk Werkt’. Dit servicepunt begeleidt werkgevers om nog meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een gepaste werkplek te helpen.

De gemeente Urk is met Concern voor Werk overeengekomen een nieuw werkgeversservicepunt onder de naam ‘Urk Werkt’ open te stellen.  Het werkgeversservicepunt ‘Urk Werkt’ is partner van het Werkgeversservicepunt Flevoland en bereikbaar via Concern voor Werk in Lelystad.


Nathanaël Middelkoop (links op de foto), portefeuillehouder Economie van de gemeente Urk en Onno Vermooten, directeur Concern voor Werk (rechts), zetten vorige week hun handtekening onder het samenwerkingscontract.

Het vernieuwde concept ‘Urk Werkt’ richt zich op het begeleiden en samenbrengen van werkzoekenden en werkgevers. Dit bestaat onder meer uit het voordragen en plaatsen van passende kandidaten en het geven van nazorg na plaatsing

Iedereen telt
De Gemeente Urk en Concern voor Werk zetten zich opnieuw samen in voor een inclusieve arbeidsmarkt. Beide partijen streven ernaar een gepaste werkplek te vinden voor alle werkzoekenden. Wethouder Nathanaël Middelkoop is blij met de start van ‘Urk werkt’ ‘In mijn contacten met onze werkgevers op Urk merk ik een grote bereidheid tot het vormgeven van de inclusieve arbeidsmarkt. Dat is hier normaal en daar ben ik trots op! Ondernemers, Concern voor Werk en de Gemeente Urk staan samen voor een samenleving waarin iedereen telt en mee mag doen. Samen hopen we werkgevers nog beter te ondersteunen hun weg te vinden op de inclusieve arbeidsmarkt.’

Werkgeversservicepunt ‘Urk Werkt’
Concern voor Werk voert voor de gemeente Urk al diverse trajecten uit om de afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. Het vernieuwde concept ‘Urk Werkt’ richt zich op het begeleiden en samenbrengen van werkzoekenden en werkgevers. Dit bestaat onder meer uit het voordragen en plaatsen van passende kandidaten en het geven van nazorg na plaatsing. Tevens adviseert en informeert ‘Urk werkt’ werkgevers over de inclusieve arbeidsmarkt. Het werkgeversservicepunt werkt samen met de afdeling Sociaal Domein van de gemeente Urk en met partners in de regio.

0  reacties

Cookie-instellingen