CDA en SP willen plan voor ‘sociale ontwikkelbedrijven’

01-12-2020 757 keer bekeken 0 reacties

Samen met SP-Kamerlid Jasper van Dijk komt CDA'er René Peters met het plan voor ‘sociale ontwikkelbedrijven’. “Het is oliedom dat het kabinet in 2015 de geldkraan voor de sociale werkplaatsen heeft dichtgedraaid”, zegt Van Dijk tegen het ANP.

Op dit moment geldt er een banenafspraak, waarmee het ministerie van Sociale Zaken mensen met een beperking aan een baan wil helpen. Vorige week bleek dat dit veel minder vaak lukt dan gehoopt. “Dat is heel erg”, zei CDA-Kamerlid René Peters daarover. “Iedereen heeft recht op werk", zei hij tegen het ANP.

Sociale ontwikkelbedrijven

Samen met SP-Kamerlid Jasper van Dijk komt hij daarom met het plan voor ‘sociale ontwikkelbedrijven’. “Het is oliedom dat het kabinet in 2015 de geldkraan voor de sociale werkplaatsen heeft dichtgedraaid”, zegt Van Dijk tegen het ANP. “Gemeenten kiezen er nu veel minder vaak voor op zo’n werkplaats draaiende te houden. Wij willen de zaak weer tot leven wekken.”

De werkplaats 2.0 moet een plek bieden voor mensen met een beperking en mensen die niet makkelijk ergens aan het werk komen. Op de werkplaats krijgen ze begeleiding en kunnen ze proberen een baan te vinden bij een ander bedrijf. Op die manier moeten ze meer aansluiting krijgen bij het bedrijfsleven.

Bron: ANP/Hart van Nederland

 

Cookie-instellingen