De Week van de 1000 Voorbeelden trapte in Lelystad af

29-10-2020 472 keer bekeken 0 reacties

Tijdens De ‘Week van de 1000 Voorbeelden’, tussen 26 en 30 oktober, wordt met evenementen in het hele land aandacht gevraagd voor banen voor mensen met een arbeidsbeperking. De aftrap was afgelopen maandag bij Werkbedrijf in Lelystad.

Vanuit de studio bij Werkbedrijf Lelystad gingen vijf inclusieve ondernemers in gesprek met staatssecretaris Van ’t Wout (SZW) over inclusie in tijden van corona. 

De Banenafspraak zit nu in het zesde jaar. In 2026 moeten er 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking zijn. Tot en met vorig jaar waren er 60.000 banen bijgekomen. De effecten van de coronacrisis bespreken we tijdens de Week van de 1000 Voorbeelden. Daarom buigen we ons over de vraag: hoe houden we de deuren van de arbeidsmarkt geopend voor inclusie?

Met Webinars, filmpjes, podcasts en een tijdschrift, werd tijdens de Week van de 1000 Voorbeelden digitaal de spotlight op de inclusieve arbeidsmarkt. Dat gebeurde ook via activiteiten die in de arbeidsmarktregio’s worden georganiseerd, waaronder Drive In-banenmarkt, werkgeversprijzen, digitale sessies en een actie in Flevoland waarbij inclusie werkgevers werden verrast met een heerlijke taart!

De aftrap
Vanuit Lelystad gingen genomineerde werkgevers voor de Flevopenning Participatie 2020, die zich als ambassadeurs extra inzetten voor de inclusieve arbeidsmarkt, en Aart van der Gaag, boegbeeld van de projecten ‘Op naar de 100.000 banen’ en ‘Op naar de 25.000 banen’ in gesprek met Bas van ’t Wout, staatssecretaris van SZW. 

Hieronder een foto-impressie:

  

  

   

  

0  reacties

Cookie-instellingen