26 oktober: Staatssecretaris Van 't Wout in gesprek met Flevolandse werkgevers

19-10-2020 636 keer bekeken 0 reacties

Tussen 26 en 30 oktober 2020 is er de Week van de 1000 Voorbeelden. Tijdens deze week worden werkgevers bedankt, die kansen bieden aan mensen met een arbeidsbeperking. De landelijke aftrap is op maandag 26 oktober bij Werkbedrijf Lelystad. Het is allemaal via een livestream te volgen.

Tijdens de aftrap in Lelystad gaat staatssecretaris Bas van 't Wout (SZW) in gesprek met de Flevolandse ambassadeurs van de inclusieve arbeidsmarkt over de stand van zaken van de Banenafspraak.

 

Vanwege de corona crisis kon de Dag van de 1000 Voorbeelden in zijn oorspronkelijk geplande vorm op 19 maart geen doorgang vinden. Om de aandacht voor de Banenafspraak levend te houden, is er van 26 tot en met 30 oktober een Week van de 1000 Voorbeelden met digitale evenementen.

De landelijke aftrap van de Week van de 1000 Voorbeelden is op maandag 26 oktober van 10.30 - 11.30 uur per livestream te volgen. Schrijf je in met dit formulier

De week wordt georganiseerd door de overkoepelende wegwijzer Op naar de 100.000 banen, die werkgevers ondersteunt om banen voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren. Het doel is om inclusieve ondernemers te bedanken en om collega-ondernemers te inspireren met hun praktijkverhaal om aan de slag te gaan met mensen met een beperking. Het thema is 'open de deur voor inclusie'.

Tijdens de aftrap in Lelystad gaat staatssecretaris Bas van 't Wout in gesprek met de Flevolandse ambassadeurs van de inclusieve arbeidsmarkt over de stand van zaken van de Banenafspraak.  Het gesprek wordt geleid door Martine Schuijer, directeur van Nederland Onderneemt Maatschappelijk, en Onno Vermooten (Directeur Werkbedrijf Lelystad/Concern voor Werk). Aan de discussie neemt ook Aart van der Gaag (Aanjager Banenafspraak) deel.

De zes werkgevers zijn de 2020 Ambassadeurs van de Inclusieve Arbeidsmarkt van het Regionaal Werkbedrijf Flevoland (RWF), te weten: Almere City FC (Almere);  Bureau LWPC (Swifterbant); Catering & Zorg De Prinsenhof (Emmeloord); Henderson Creative Living (Zeewolde); Verhoeff Food Group (Urk) en Vlint. (Lelystad).

 

Cookie-instellingen