Concern voor Werk finalist Werkinnovatie Prijs

24-09-2020 854 keer bekeken 0 reacties

Concern voor Werk is één van de 10 finalisten van de Werkinnovatie Prijs en maakt daarmee kans op 1 miljoen euro.

 

De Werkinnovatie Prijs 2020, in het leven geroepen door Start Foundation, kent 10 finalisten die met hun projectidee meedingen naar 1 miljoen euro, waaronder Concern voor Werk, die de sociale werkvoorziening uitvoert voor de gemeenten Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde. Deze finalisten zijn geselecteerd uit maar liefst 62 projectideeën, variërend van nieuwe banen in de circulaire economie tot nieuwe banen in de ouderenzorg. Dit brede spectrum aan maatschappelijke vraagstukken zien we ook terug bij de tien finalisten. De uitdaging voor de finalisten is nu om het idee uit te werken naar een hiervoor haalbaar businessmodel. Zij ontvangen ieder 10.000 euro om hun idee verder te ontwikkelen.

In juni 2020 lanceerde Start Foundation in samenwerking met Cedris de Werkinnovatie Prijs. Sociale werkbedrijven en sociaal ondernemers die lid zijn van Cedris, zijn uitgedaagd om met ideeën te komen voor nieuwe betaalde banen voor mensen die nu vrijwel kansloos zijn op de arbeidsmarkt. Deze wedstrijd verbindt het creëren van nieuw werk met de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan.

Voor de coronacrisis stonden al honderdduizenden mensen ongewild met of zonder uitkering aan de kant. De coronacrisis maakt dit probleem nog nijpender, terwijl er genoeg maatschappelijk waardevol werk voorhanden is. Dat blijkt ook uit de vele inzendingen.

Het projectidee van Concern voor Werk: Op weg naar een zonnige toekomst. Concern voor Werk heeft het idee om onderdelen van gebruikte zonnepanelen te recyclen en te verwerken. Het demonteren en sorteren zou gedaan kunnen worden door mensen die zijn aangewezen op beschut werk en mensen die langer dan twee jaar werkloos zijn.

De andere finalisten zijn (in willekeurige volgorde):

  • Gemeente Noordenveld, provincie Drenthe. Projectidee: De Eerste Wijk.
  • Emco Groep, provincie Drenthe. Projectidee: Netwerk Emmen.
  • Sociaal Werkbedrijf De Zuidhoek, provincie Zeeland. Projectidee: Een duurzame sociale mobiliteitsnetwerkeconomie op Schouwen-Duivenland.
  • Larcom, provincie Overijssel. Projectidee: Betaalbare woningen leveren betaalde banen op.
  • WerkSaam Westfriesland, provincie Noord-Holland. Projectidee: Modulaire woningbouw voor een circulaire en inclusieve leefomgeving.
  • Caparis, provincie Friesland. Projectidee: Van Kansloos naar kansrijk met betekenisvol werk.
  • Pantar, provincie Noord-Holland. Projectidee: De circulaire hub.
  • Ergon, provincie Noord-Brabant. Projectidee: Werk-woon-wijkbaan.
  • Werkse!, provincie Zuid-Holland. Projectidee: Zorg as a service.

0  reacties

Cookie-instellingen