Succesvol WijkLeerbedrijf Lelystad krijgt 2e editie

24-09-2020 615 keer bekeken 0 reacties

De eerste editie van WijkLeerbedrijf Lelystad was zo succesvol, dat vandaag het convenant voor de 2e editie werd getekend door Woonzorg Flevoland, Triade Vitree, ROC Flevoland, Coloriet, Calibris Advies, Werkbedrijf Lelystad en de nieuwe partners InteraktContour en Welzijn Lelystad.

Het WijkLeerbedrijf is een samenwerkingsverband van deze organisaties. Het doel is enerzijds mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende opleidings- en werkervaringsplaats te bieden richting een  baan in de zorg of dienstverlening. Anderzijds kunnen (wijk)bewoners vanuit het WijkLeerbedrijf extra ondersteuning ontvangen omdat zij onvoldoende steun kunnen krijgen vanuit hun eigen netwerk of om hun mantelzorgers te ontlasten.

Onlangs zijn de 20 deelnemers van WijkLeerbedrijf Lelystad editie 2 gestart. Zij krijgen onderwijs vanuit het nieuwe leerhome aan de Vossemeerstraat. Daarnaast worden zij gematcht aan cliënten in de wijk voor het verlenen van informele hulp (welzijnstage).

De ervaringen van de deelnemers zijn erg positief. Binnen de groep was al snel sprake van grote saamhorigheid en de motivatie is groot. Het WijkLeerbedrijf biedt een mooi toekomstperspectief. Niet alleen een mooie opstap om financieel onafhankelijk te worden maar ook een kans om te werken aan de eigen toekomst. ‘Mijn kinderen zijn erg trots, dat ik een opleiding volg. Mama heeft nu ook lesboeken en moet studeren’, aldus een van de deelnemers.

Half april begint de zorgstage. Dit alles met vakkundige begeleiding en onder toeziend oog van een vaste coördinator.

 

 

Cookie-instellingen