Adieu! Harm ten Cate met pensioen

08-07-2020 1236 keer bekeken 0 reacties

Harm ten Cate, Directeur Arbeidstoeleiding Eduvier, was sinds 2018 vanuit het VSO betrokken bij het Regionaal Werkbedrijf Flevoland. In het bestuurlijk overleg op 26 juni werd afscheid van hem genomen.

Sinds 2018 was Harm namens Eduvier betrokken bij het regionaal Werkbedrijf in Flevoland. Hij vertegenwoordigde het Voorgezet Speciaal Onderwijs (VSO) zowel in het bestuurlijk overleg als in het MT van het RWF. Namens de onderwijsinstellingen heeft hij in 2019 en 2020 deel uit gemaakt van de in de jury van de Participatiepenning.

Aansluitend aan het bestuurlijk overleg van het RWF op 26 juni richtte RWF-voorzitter Froukje de Jonge het woord tot de scheidende bestuurder.  Zij somde een rits kenmerken op van Harm als een creatieve en inventieve denker en spreker. Froukje benadrukte zijn kwaliteit om te dereguleren: “Als iedereen ‘a’ zegt, dwing jij de anderen om na te denken door een ander standpunt in te nemen. Daarmee hield je ons regelmatig de spiegel voor. Dát vermogen gecombineerd met je kwaliteit om humor in te zetten op het moment dat het gaat schuren, maakt dat je de discussie of het gesprek altijd luchtig wist te houden”. Froukje sloot af met de woorden dat ze ieder gezelschap iemand gunt die beschikt over zulke kwaliteiten.

Harm nam uit handen van Froukje een ingelijste karikatuur van hem in ontvangst. Deze was vervaardigd voor het gezamenlijke overleg van BO en MT van het RWF in juni 2018 waarin onder het motto 'Samen denken, delen en dóen' werd gesproken over de Inclusieve Arbeidsmarktregio Flevoland.      

0  reacties

Cookie-instellingen