GGZ Nederland wijzigt naam in 'De Nederlandse GGZ'

15-06-2020 804 keer bekeken 0 reacties

Vanaf vandaag gaat GGZ Nederland verder als ‘de Nederlandse ggz’. De naamswijziging weerspiegelt de nieuwe koers van de vereniging die gericht is op meer samenwerking, zowel binnen als buiten de sector.

“Wij geloven dat we de mentale veerkracht van mensen alleen samen met anderen kunnen versterken”, zegt bestuursvoorzitter Jacobine Geel.

 

Als belangenbehartiger van bijna 100 lid-instellingen en 90 duizend professionals, kregen wij in 2018 groen licht van onze leden voor het moderniseren van onze vereniging. Voor een transformatie tot een eigentijdse en toekomstbestendige netwerkorganisatie.

Netwerkorganisatie

Veranderen in een toekomstbestendige netwerkorganisatie vraagt een omslag in denken en (samen)werken. We behartigen de belangen van onze leden en dat blijven we doen. Maar we slaan ook nieuwe wegen in. Gericht op meer samenwerking en kennisdeling, snelle participatie en afstemming. Met leden, partners en andere stakeholders. Binnen en buiten onze sector. Jacobine Geel: “We intensiveren de samenwerking met onze partners om zo iedereen de juiste goede zorg en begeleiding te bieden, op maat en op tijd. We doen dit met elkaar.”

Met onze leden formuleerden we nieuwe maatschappelijke ambities die bijdragen aan een mentaal veerkrachtige, inclusieve en veilige samenleving. De komende jaren werken we samen aan: het bestrijden van de wachtlijsten binnen de geestelijke gezondheidszorg, signaleren en voorkomen van kindermishandeling, niemand meer radeloos en eenzaam laten sterven door zelfmoord en de aanpak van stigma’s over psychische problemen. Via onze netwerkorganisatie zetten we in op het realiseren van de best mogelijke geestelijke gezondheidszorg. Lees hier meer over onze maatschappelijke ambities.

GGZ Nederland wordt ‘de Nederlandse ggz’

GGZ Nederland gaat voortaan verder als ‘de Nederlandse ggz’, compleet met een nieuwe huisstijl. Deze verandering ligt helemaal in de lijn van de verdere modernisering van onze vereniging. Niet alleen de website is vernieuwd, ook starten we met de GGZ Community, een nieuw online platform voor en door onze leden. Waar ideeën, initiatieven, dialoog, oplossingen en innovaties van leden samenkomen.

Samen zijn we de Nederlandse ggz

Eensgezind werken aan een mentaal veerkrachtige, inclusieve en veilige samenleving. Dáár gaan we voor in de komende jaren. Goede geestelijke gezondheid is van ons allemaal. En iedereen kan bijdragen. Samen zijn we: de Nederlandse ggz!

Cookie-instellingen